Zeeduivelstaartje met fettuccini uit de oven & paddestoelen

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Zeeduivelstaartje met fettuccini uit de oven & paddestoelen


25 Oktober 2012

[/box]


[box]zeeduivel



Ingredienten:

4 kleine 1-persoons zeeduivel staartjes

Olijfolie

Boter

Zout en peper

100 gram gekookte fettuccini (per 100 gram bloem, 1 ei)




Bereiding:

Verwijder het vel van de zeeduivelstaartjes en andere eventuele onregelmatigheden.
Kruid met zout en peper en bak rondom aan in boter en olijfolie.
Zet de staarten apart.
Kook de fettuccini en laat goed uitlekken en afkoelen uitgespreid op een plateau. ( niet afspoelen met koud water)
Wikkel de fettuccini rond de staarten en leg ze op een ingevette ovenschaal.
Bak ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de pasta goudbruin begint te kleuren.
Serveer op de paddenstoelen en sprenkel een goede kwaliteit extra vergine olijfolie eromheen.

[/box]

[box]Paddenstoelen



Ingredienten:

400 gram paddenstoelen

2 sjalotjes

1 grote teen knoflook

1 eetlepel gehakte peterselie

Zout en peper

Olijfolie




Bereiding:

Borstel de paddenstoelen schoon en snijd in stukken van ongeveer 1 cm.
Snijd de peterselie, sjalotjes en de knoflook fijn.
Verwarm de olijfolie en bak de paddenstoelen tot ze beginnen te kleuren.
Dan de sjalot toevoegen en meebakken tot de sjalot zacht is geworden.
Dan de knoflook toevoegen en ook een minuutje meebakken.
Tenslotte op smaak brengen met zout en peper en de peterselie eronderdoor mengen.

[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:



[/box]