Tartaar van rode biet met appel, mierikswortel en paling

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Tartaar van rode biet met appel, mierikswortel en paling


25 Oktober 2012

[/box]


[box]Tartaar van rode biet



Ingredienten:

3 grote rode biet + 1 kleine ui

4 augurken

2 eetlepels kappertjes

1 eetlepel mayonaise

1 eetlepels gehakte peterselie

1 theelepel Worcestersaus

Tabasco

1 theelepel witte wijnazijn

Peper en zout



Bereiding:

Kook de rode biet ongeschild in wateren laat goed afkoelen. ( Dit kun je van te voren doen)
Schil 2 gare rode bieten, snij ze grof en puls de helft in de blender zodat je nog stukjes overhoud, een fijne tartaar.
Hak de augurken, de kappertjes, de ui en de peterselie fijn.
Meng de Worcestersaus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de stukjes augurk, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet.
Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.
Snijd de overige biet in dunne plakjes en steek daaruit rondjes net zoals bij de appel.

[/box]

[box]Saus



Ingredienten:

½ eetlepel mierikswortel

2 eetlepels crème fraiche

Een drupje citroensap




Bereiding:

Samen mengen en op smaak brengen met zout en peper
[/box]
[box]Afwerking paling en appel



Ingredienten:

150 gram gerookte palingen ( gefileerd )

100 gram paling

½ groene appel (Granny Smith)

Walnotenolie

Bieten cress




Bereiding:

Pureer 100 gram paling met een halve lepel roomboter en doe in een spuitzak.
Snij de gerookte paling in gelijke stukken, ter grootte van een dobbelsteen.
Schil de appel en snij de vrucht in dunne plakjes.
Steek er rondjes uit met de kleine ring.

[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:



[/box]