[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Vichyssoise van oesters20 oktober 2011 |
[/box]
[box]Oesters
Ingredienten:
12 oesters
Bereiding:
Open de oesters en vang het vocht op, bewaar deze.
Bak de oesters in een ingevette pan tot ze geen vocht meer loslaten en zet ze koud.
[/box]
[box]Vichyssoise
Ingredienten:
Wit van 2 preien
2 dikke aardappelen
5 eetlepelse olijfolie
Citroenazijn
Bereiding:
Sbijd een fijne brunoise van de geschilde aardappels. Het wit van de prei doormidden snijde, wassen en ook fijn snijden. Fuit de prei zonder te kleuren aan in wat olijfolie, voeg de aardappelen toe, fruit ze mee tot ze gaar zijn.
Blus af met een scheutje citroenazijn en roer goed door. Als de aardappels gaar zijn in de koelkast terug laten koelen.
[/box]
[box]Zure room
Ingredienten:
70 gram room
kwart bos bieslook
Sap van een kwart citroen
Snufje zout
Bereiding:
Klop de room met de citroensap en een snufje zout op en voeg de fijngesneden bieslook toe.
[/box]
[box]Milkshake
Ingredienten:
1/2 dl witte wijn
2 sjalotjes zeer fijn gesneden
30 gram room
30 gram volle melk
30 gram boter
Oestervocht van 12 oesters
Bereiding:
Fruit de fijngesneden sjalot aan in de boter zonder te kleuren en blus af met de witte wijn. Voeg het oestervocht en de room toe en laat even doorkoken, kruid met zout en peper en mix helemaal glad.
Zeef door een fijne zeef en laat in de koelkast ijskoud worden.
[/box]
[box]Decoratie
Geblancheerde groene prei reepjes
Tobiko kaviaar of zwarte haringkaviaar of foreleitjes
[/box]
[box]Serveren
Maak in een ring een laagje aardappel van ongeveer 7 mm. Leg er 3 oesters op en in het midden een bolletje room (2 thee lepels en warm water een bolletje maken). Garneer met kaviaar en per oester een prei reepje. Giet de milkshake om de ring van aardappel heen.
[/box]