Gerookte paling met hangop en vlierbloesemsorbet

[box]

AMUSE / 4 PERSONEN

Gerookte paling met hangop en vlierbloesemsorbet


20 oktober 2011

[/box]


[box]Vlierbloesem sorbetijs


Ingredienten:

125 gram suiker

2 dl vlierbloesem siroop

Bereiding:

Los in een halve liter kokend water 125 gram suiker op.
Voeg 1 dl vlierbloesem siroop toe. Laat mengsel afkoelen en draai tot ijs.
[/box]

[box]Yoghurtcreme


Ingredienten:

½ liter yoghurt

1dl room

Citroen rasp


Bereiding:

Maak een hangop door de yoghurt een nacht in theedoek uit te laten lekken.
Vermeng de hangop met lobbig geslagen room en maak op smaak met citroenrasp.
[/box]

[box]Basilicumolie


Ingredienten:

2 dl archide- of druivenpit olie

1 bosje basilicum geblancheerd


Bereiding:

Laat het bosje basilicum 3 uur trekken op lauwwarme plaats in 2 dl olie.
[/box]

[box]Palingfilets


Ingredienten:

1 grote of meerdere kleine paling filets


Bereiding:

Snij de palingfilets in dobbelstenen.
[/box]

[box]Serveren


Serveer in een likeurcoupe, begin met de hangop dan een lepeltje basilicumolie vervolgens de blokjes paling en de sorbet daar boven op.
[/box]