Gamba dumplings met eigen jus en bosui

[box]

TUSSENGERECHT / 10 – 12 !! PERSONEN

Gamba dumplings met eigen jus en bosuitjes


20 oktober 2011

[/box]


[box]Dumplingdeeg


Ingredienten:

500 gram bloek T55

1 dl water

14 dooiers

9 gram zout


Bereiding:

Meng alle ingredienten en kneed tot een glad deeg, laat zo lang mogelijk rusten. Rol vervolgens dun uit met de pasta machine.
[/box]

[box]Garnalen farce


Ingredienten:

250 gram rauwe garnalen

250 gram witvisfilet

60 gram eiwit

50 gram room

8 gram zout

scheutje kreeftenolie


Bereiding:

Meng alles glad in de keukenmachine en breng op smaak met peper.
[/box]

[box]Dumplingfarce farce


Ingredienten:

260 gram gekookte gamba’s fijngehakt

10 gekookte gamba’s voor garnering

17 gram gehakte bieslook

400 gram garnalen farce

Rasp van een kwart citroen


Bereiding:

Alles goed mengen en proeven of het genoeg op smaak is.
[/box]
[box]Gamba jus


Ingredienten:

Koppen en schalen van de garnalen

Bouquet garni

2 dl witte wijn

Water

Klontje boter

Zout en peper


Bereiding:

De koppen en schalen in olijfolie goed aanbakken en gesneden bouguet garni toevoegen en even mee laten bakken.
Aflblussen met de witte wijn en de koppen onder water zetten en aan de kook brengen.
Dan op een zacht vuur 45 minuten laten trekken en zeven door een fijne zeef.Dan in koken tot de gewenste dikte of concentratie.
Voor hte serveren op smaak brengen en afmonteren met een klontje boter.
[/box]

[box]Bosuitjes


Ingredienten:

20 bosuitjes

klontje boter

Zout en peper


Bereiding:

Bosuitjes wassen en nakijken op slechte blaadjes.
Dan 1 minuut blancheren terugkoelen in ijswataer.
Voor het serveren warm stoven met een klontje boter en kruiden met zout en peper
[/box]
[box]Serveren


Dumpling, saus, gamba, bosuitje
[/box]