Tarbot met paddenstoelen

[box]

TUSSENGERECHT / VIS / 4 PERSONEN

Tarbot

met paddenstoelen, “zwarte kool “ en paddenstoelenthee


24 november 2011

[/box]


[box]Tarbotfilet


Ingredienten:

4 tarbotfilets van 80 gram

Boter

½ bosje enoki


Bereiding:

Tarbot voor het serveren kruiden met zout en peper en aan beide zijden enkele minuten bakken.
Bak de paddenstoelen even mee met de tarbot.
[/box]



[box]Paddenstoelen (bodem)


Ingredienten:

2 middelgrote gekookte aardappelen in schil

125 gram cantharellen zeer fijn gesneden

1 sjalotje zeer fijn

1 teentje knoflook zeer fijn

1 eetlepel boter

Zout en peper

Bereiding:

Sjalot, cantharellen en knoflook zonder te kleuren aanfruiten en op smaak brengen met zout en peper.
Snijd de aardappel in blokjes en meng met de cantharellen.

[/box]



[box]Kool


Ingredienten:

150 gram boerenkoolblad

1 zakje inktvisinkt

1 eetlepel boter

Zout en peper

Bereiding:

Kool 3 minuten blancheren en terugkoelen in ijswater, goed uit laten lekken en dan fijnhakken.
De kool met de inkt in de boter gaar stoven en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]



[box]Paddenstoelenthee


Ingredienten:

1 dl paddenstoelenbouillon

( 250 gram gesneden kastanjechampignons/2 ½ dl water/1 uur laten trekken, dan zeven)

1 dl sterke thee ( lapsang souchong )

1 teentjes knoflook

1 takje tijm

Bereiding:

Thee en bouillon samen 30 minuten laten trekken met de knoflook en tijm ( eventueel op smaak brengen met wat zout), dan door een zeef passeren.
[/box]


[box]Serveren


In een ring opmaken

1e laag: Bodem van paddenstoelen

2e laag: Kool

Dan de Tarbot en daarboven de Enoki.
[/box]