Dun geslagen kalfsvlees

[box]

VOORGERECHT / VLEES / 4 PERSONEN

Dun geslagen kalfsvlees

met langoustine, citroenjam en bloedsinaasappel


24 november 2011

[/box]


[box]Kalfsentrecote en Langoustine


Ingredienten:

4 lapjes kalfsentrecote van 80 gram

12 langoustines

1 dl olijfolie

1 dl bloedsinaasappel

Maldon zout en peper


Bereiding:

Staarten eraf halen en de darm eruit halen dan spoelen met koud water.
Langoustinestaarten marineren in olijfolie en bloedsinaasappelsap en kruiden met zout en peper.
Kalfsvlees tussen slagersfolie dun slaan ( transparant) op een bord leggen, kruiden met een draai peper en wat Maldon zout en insmeren met de citroenjam.
[/box]



[box]Citroenjam


Ingredienten:

250 gram water

2 ½ citroen zonder schil en grof gesneden

Zestes van 1 citroen

½ vanille stokje

75 gram suiker

Bereiding:

Maak een siroop van het water, vanille en suiker.
Kook daarin de citroen en zestes ongeveer 8/10 minuten.
Druk het vruchtvlees door een zeef en laat de siroop met het vruchtvlees reduceren tot de gewenste dikte.
Laat meteen afkoelen.
[/box]



[box]Bloedsinaasappel sorbet


Ingredienten:

2 ½ dl bloedsinaasappelsap

70 gram suikersiroop (1:1)

Bereiding:

Samen mengen en tot sorbet draaien in de ijsmachine.
Wat erover is kun je een andere dag als dessert serveren.
[/box]



[box]Serveren


6 geblancheerde groene asperge toppen gehalveerd

Maldon zout

Partjes van 2 bloedsinaasappels

[/box]