[box]
NAGERECHT / 4 PERSONEN
Meloen in kokosmelk, mango, kiwi, kokosijs en kokostuilles
24 maart 2011 |
[/box]
[box]Meloen
Ingredienten:
2 dl water
2 dl kokosmelk
50 gr palmsuiker
50 gram suiker
1 kleine stevige zoete meloen
Snufje zout
Bereiding:
Schil en ontpit de meloen en snijd deze in mooie blokjes van 2 bij 2 cm.
Verhit in een pan het water met de kokosmelk.
Voeg het zout en de suiker toe.
Dan de meloen toevoegen en 1 minuut zachtjes laten koken dan het vuur uitzetten en de meloen in het vocht laten afkoelen
[/box]
[box]Kokosijs
Ingredienten:
2 dl melk
2 dl kokosmelk
120 gram suiker
5 dooiers
1 eetlepel geraspte kokos
Bereiding:
Breng de melk, kokosmelk, gerapte kokos en suiker aan de kook.
Klop de dooiers los in een kom en klop hier scheut voor scheut de melk/room doorheen.
Dan snel terugkoelen op ijswater en ijs draaien in de ijsmachine.
[/box]
[box]Kokos tuilles
Ingredienten:
55 suiker
1 eiwit op kamertemperatuur
30 gram kokos
2 engelse theelepels bloem
10 gram boter gesmolten
Bereiding:
Bloem, kokos en suiker goed mengen dan gesmolten maar niet te hete boter toevoegen.
Als laatste het eiwit iets schuimig kloppen en erdoorheen spatelen.
Op een siliconen matje een eetlepel beslag voorzichtig rond uitstrijken.
Bak goudbruin in voorverwarmde oven van 160 graden.
[/box]
[box]Mango & Kiwi
Ingredienten:
½ mango
2 kiwi’s
Bereiding:
Fruit schillen, van de mango blokjes snijden en van de kiwi halve rondjes van 1 cm dik.
Nog wat geraspte kokos ( 3 eetlepels) in een oven van 160 graden goudbruin kleuren om te garneren.
[/box]
[box]Serveren
Bolletje ijs op het fruit. Cocosstrooisel over het ijs en zet de tuilles rechtop naast het ijs.
[/box]