Langzaam gegaarde kalfswang en kalfshaas met saliejus, aubergine

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Langzaam gegaarde kalfswang en kalfshaas met saliejus, aubergine


24 maart 2011

[/box]


[box]Kalfswang


Ingredienten:

350/440 gram kalfswang

2oo gram kalfshaas

2 eetlepels boter

2 teentjes knoflook

1 kleine ui

2 blaadjes laurier + 4 blaadjes salie

2 dl rode wijn + 2 dl water


Bereiding:

Kalfswang en kruiden met zout en peper.
Dan rondom goed bruin aanbraden, ui en knoflook toevoegen en enkele minuten mee bakken. Kruiden, water en wijn toevoegen en in de oven op 100 graden in ongeveer 2 uur gaarstoven. Vlees uit de jus halen en af laten koelen dan het overtollige vel eraf halen De jus passeren door een fijne zeef en ontvetten. Kalfshaas kruiden met zout en peper en vlak voor het serveren rosé braden.
[/box]

[box]Saliejus


Ingredienten:

1 dl jus van de vorige bereiding

1 dl kalfsfonds

½ dl masala

4 blaadjes salie

Bereiding:

Alles samen reduceren tot de gewenste dikte.
[/box]

[box]Auberginetaartje


Ingredienten:

8 gelijke plakken aubergine van 1 cm dik

3 eetlepels brunoise van tomaten

3 eetlepels brunoise van wortel

3 eetlepels brunoise van sjalot

1 teentje knoflook fijngesneden


Bereiding:

Snijd de aubergine in 8 gelijke plakken van 1 cm dik en allemaal even groot in doorsnede.
Bak de plakken aubergine in olijfolie aan beide zijden en lat ze vervolgen 15 minuten konfijten in een oven van 180 graden.
Haal uit de oven en laat uitlekken op keukenpapier.

De wortel en sjalot brunoise aanfruiten in een scheut olijfolie, als de sjalot glazig is de knoflook en tomaat toevoegen en nog even meebakken.
Op smaak brengen met zout en peper.

Leg een plak aubergine in een ring en vul met de groenten en leg de volgende plak hier boven op.
Verwarm voor het serveren nog even in de oven.

[/box]

[box]Aardappelrondjes


Ingredienten:

Aardappels

Zout en peper

Ganzenvet


Bereiding:

Snijd plakken ven een 1 cm dik van de aardappel en steek met een steker van 2 cm hier
2 rondjes per persoon uit.
Kruid met zout en peper en bak ze aan beide zijden in wat ganzenvet.
Laat verder garen in een oven van 160 graden.

[/box]
[box]Serveren


Serveren naast elkaar op het bord.
[/box]