Gemarineerde sardines met tomaat en kwark

[box]

AMUSE / 8 PERSONEN

Gemarineerde sardines met tomaat en kwark


26 mei 2011

[/box]


[box]Gemarineerde sardines met tomaat en kwark


Ingredienten:

8 sardines

8 eetlepels kwark

8 tomaten



2 eetlepels olijfolie mild EV

Citroensap van 1 citroen

8 blaadjes basilicum grof gehakt

1 eetlepel suiker

1 teentje knoflook

Tijm

8 tortillavellen zacht

2 sjalotten fijngehakt

Bieslook fijngehakt

Peper van de molen

Grof zeezout

8 ansjovisfilets om te garneren

Bereiding:

Verwijder eerst de darmen uit de sardines en was ze voorzichtig schoon met koud water.
Fileer de sardines en snijd de graat weg.
En marineer ze in de 2 eetlepels olijfolie vermengd met het sap van de citroen, een beetje citroenrasp, suiker, peper, zout en de grof gehakte basilicum.
Laat 20 minuten marineren.
Verwijder het vel van de tomaten en snijd 4 tomaten in vieren en schik ze op een ovenplaatje, bestrooi met suiker, peper, zout gehakte knoflook, tijm en olijfolie en zet 30 minuten in een voorverwarmde oven van 120 graden.
Snijd van de rest van de tomaten het vruchtvlees in kleine blokjes.

Snijd uit elk tortillavel 2 rechthoeken, bestrijk de helft met de kwark en kruid met zout en peper dan bestrooien met fijngehakte bieslook en fijngehakte sjalot.
Op de andere helft de tomaat uit de oven.
Bak de tortilla-rechthoeken nu 8 minuten in een oven van 180 graden.

Haal uit de oven en leg de rechthoek met tomaat op die met de kwark en schik tenslotte de gemarineerde sardines erop.
[/box]

[box]Serveren


Eerst helft met kwark

Dan helft met tomaat

Dan Sardines

Besprenkelen met olie

tomatenblokjes ernaast.

[/box]