Loempia van Bleu d’Auvergnes met peer

[box]

NAGERECHT / 8 PERSONEN

Loempia van Bleu d’Auvergnes met peer
 

28 maart


[/box]

Loempia
8 vellen loempiadeeg
Losgeslagen eiwit om te plakken
Blue d’Auvergnes kaas
Poedersuiker.

Snijd de kaas in staven van 5 cm lang en 1 cm breed.
Rol loempia’s en plak ze dicht met het eiwit.
Frituur goudbruin op 180 graden.
Betrooi met poedersuiker.

Witte peer
4 kleine handperen
1 ½ dl suikersiroop
1 ½ dl witte wijn
½ dl Poire Williams + 1 vanille stokje
1 steranijs + 5 kardemompitten
1 blaadje gelatine

Pocheer de peren gaar in ongeveer 25 minuten in de wijn, suikersiroop met de kruiden.
Laat op ijswater in het vocht afkoelen.
Haal de peren eruit en zet deze apart.
Zeef de kruiden uit het vocht, verwarm een beetje vocht en los daar de gelatine in op.
Pureer de rest van het vocht met 2 peren fijn.
Het gelatine perenvocht toevoegen goed doorroeren en er sorbet van draaien.

Rode peer
4 kleine handperen
1 ½ dl suikersiroop
1 ½ dl rode wijn + 1 pijpkaneel
1 blaadje gelatine

Pocheer de peren gaar in ongeveer 25 minuten in de wijn, suikersiroop met de kruiden.
Laat op ijswater in het vocht afkoelen.
Haal de peren eruit en zet deze apart.
Zeef de kruiden uit het vocht, verwarm een beetje vocht en los daar de gelatine in op.
Pureer de rest van het vocht met 2 peren fijn.
Het gelatine perenvocht toevoegen goed doorroeren en er sorbet van draaien.

De overige peren in 8 gelijke stukken snijden.