Lamsfilet met hummus van geroosterde pompoen, gefrituurde bloemkool en mint-koriander yoghurt

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Lamsfilet met hummus van geroosterde pompoen, gefrituurde bloemkool en mint-koriander yoghurt
 

28 maart


[/box]

Lamsfilet
8 lamsfilet van 100 gram
Ras el Hanout
Zout en peper

Kruid de filets met zout, peper en de ras el hanout kruiden.
Bak vervolgens rondom aan en lag weg om te rusten.
Voor het serveren een minuut of 4 verwarmen in een oven van 200 graden.

Hummus van geroosterde pompoen
4oo gram kikkererwten (Bonduelle)
250 gram geschilde pompoen
2 eetlepels tahin
1 eetlepel citroensap
1 teen knoflook
1 theelepel gemalen komijn
Zout en peper
Olijfolie

De pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat leggen, besprenkelen met olijfolie en 25 minuten roosteren op 180 graden.
Af laten koelen en dan samen met de kikkererwten, knoflook, de tahin en komijn glad pureren in de keukenmachine.
Breng op smaak met de eetlepel citroensap en zout en peper.

Brique krokant
Briquedeeg
Water
Komijn gemalen
Sesamzaadjes wit en zwart
Verse koriander blaadjes
Zout

Een vel filodeeg bestrijken met water dan de korianderblaadjes verdelen en de komijn en sesam erop strooien.
Kruiden met zout.
Vervolgens een tweede vel er boven op leggen.
Bak af tussen 2 bakmatjes in een oven van 170 graden ongeveer 10 minuten.

Mint-koriander yoghurt
8 flinke eetlepels Turkse 0% yoghurt
2 eetlepels fijngehakte mint
2 eetlepels fijngehakte koriander
Zout en peper
Scheutje olijfolie

Alle ingrediënten mengen en opsmaak brengen met zout en peper.

Gefrituurde bloemkool
12 kleine bloemkoolroosjes
Zout en peper en komijn

Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in 3 minuten beetgaar.
Giet de bloemkoolroosjes af en spoel ze koud in water.
Dep ze droog met keukenpapier.
Kruide met wat zot, peper en komijn.
Frituur de bloemkoolroosjes goudbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.