Warm gerookte wilde zeebaars met salsa en asperges

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Warm gerookte wilde zeebaars met salsa en asperges
 

25 april


[/box]

Zeebaars
4 wilde zeebaarsfilet van 100 gram

De vis roken in een rookoven met een volle eetlepel houtmot en in ongeveer 15 minuten op een niet te hoog vuur.

Salsa
50 gram zongedroogde tomaat
1 groene peper zonder zaad
1 rode peper zonder zaad
¼ gele paprika
2 bosui
½ avocado
½ komkommer
Pluk koriander
Olijfolie
Zout en peper
1 limoen

De zongedroogde tomaten weken in lauw water.
Snij ze daarna in kleine blokjes.
Snijd de pepers zonder zaad ook in kleine blokjes
Bosui fijnsnijden.
Avocado in blokjes.
Komkommer en gele paprika in kleine blokjes snijden.
Koriander met de takjes fijnsnijden.
Alle bovenstaande ingrediënten mengen en aanmaken met limoen en olijfolie.
Op smaak brengen met zout en peper.

Asperges
8 asperges
Zout & suiker

1 cm aan de onderkant eraf snijden en schillen.
Dan met koud water opzetten voeg zout en suiker toe en kook de asperges 4 minuten.