Griet met chorizo, aardappelmousseline, tuinboontjes en bonenkruid

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Griet met chorizo, aardappelmousseline, tuinboontjes en bonenkruid


24 maart 2011

[/box]


[box]Griet


Ingredienten:

4 grietfilets van 85 gram

Zout en peper

1 eetlepel olijfolie

1 eetlepel boter


Bereiding:

Kruiden met zout en peper en aan beide zijden goudbruin bakken.
[/box]

[box]Tuinboontjes


Ingredienten:

500 gram tuinboontjes in dop

1 eetlepel fijngehakt bonenkruid

1 eetlepel boter

Bereiding:

Tuinboontjes uit de dop halen en 3 minuten blancheren dan terugkoelen in ijswater.
Voor het serveren warm stoven met de boter en bonenkruid en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]

[box]Chorizo


Ingredienten:

4 plakjes van ½ cm dik


Bereiding:

Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze krokant in olijfolie.
[/box]

[box]Aardappelmousseline


Ingredienten:

125 gram aardappels kruimig

½ room + 30 gram boter


Bereiding:

Aardappels gaar koken in water met zout.
Room en boter verwarmen.
Daarna fijn pureren door de passé-vite en de kokende room en boeter toevoegen en glad roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Serveren


Leg de griet op het bord. Maak drie mooie torentjes van de aardappelmouselline verdeeld om de griet. Leg tussen de torentjes de tuinboontjes. Leg wat chorizo met jus over de griet.
[/box]


[box] Wijnsuggestie


Les vignes retrouvees – Saint Mont – 2008




[/box]