Saltimbocca van zeeduivel met zoete paprika en gekonfijte tomaatjes

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Saltimbocca van zeeduivel met zoete paprika en gekonfijte tomaatjes
 

28 maart


[/box]

Zeeduivel
4 kleine baby zeeduivel
4 plakken Italiaanse ham
4 blaadjes salie
Peper
Olijfolie

Verwijder het vel van de zeeduivel en maak de staartjes helemaal schoon door alle velletjes weg te snijden.
Kruid rondom met wat peper en leg het salie blaadje op de zeeduivelstaart, wikkel tenslotte de ham eromheen.
Bak rondom aan in wat olijfolie en leg op een met bakpapier beklede ovenschaal.
Laat in een oven van 160 graden nog ongeveer 8 minuten doorgaren.

Gekonfijte tomaatjes
De tomaatjes op een bakplaat zetten en even met een mesje in kerven, besprenkelen met olijfolie en 60 minuten op 100 graden in de oven zetten.

Saus van zoete punt paprika
2 punt paprika’s
40 gram fijngesneden bleekselderij
Wat groen uit het midden van de bleekselderij om te garneren
1 fijn gesneden banaansjalot
1 teentje knoflook
2 dl kippenbouillon
1 afgestreken eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel sherryazijn
4 eetlepels olijfolie
Zout en peper
Tabasco

Paprika’s over de lengte doorsnijden en het zaad en de zaadlijsten verwijderen.
snijd dan in stukjes van ongeveer 2 cm.
Verwarm de olijfolie en begin met de paprika te fruiten op een niet te hoog vuur.
Als de paprika zacht begint te worden, de sjalot en selderij toevoegen en verder fruiten tot deze ook zacht zijn. (niet kleuren)
Dan de knoflook toevoegen en even mee fruiten.
De bouillon toevoegen en op een zacht vuur ongeveer 20 minuten laten sudderen.
Dan met een staafmixer of Magimix de paprika glad pureren.
Breng op smaak met de azijn, tabasco en zot en peper.