Kabeljauw karnemelkpuree en Hollandse garnaaltjes

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Kabeljauw karnemelkpuree en Hollandse garnaaltjes
 

28 novemberer


[/box]

Kabeljauw

4 stukken kabeljauw van 100 gram
100 gram Hollandse garnalen
1 eetlepels boter
2 eetlepels bieslook

De kabeljauw in een ingevette ovenschaal leggen en kruiden met zout en peper dan in een oven van 180 graden garen in ongeveer 12 minuten.
De boter smelten en verwarm daarin de garnalen en breng deze op smaak met een draai peper.
Voeg de bieslook toe en meng dit door elkaar, dresseer nu rond de kabeljauw.

Karnemelkpuree

375 gram geschilde kruimige aardappels
1 dl ml karnemelk
50 gram boter
Zout

Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
Giet af en laat op het vuur nog even uitdampen, pureer dan door de passe-vite.
Verhit de boter tot deze kleurt ( beurre noisette) en meng meteen door de puree.
De karnemelk toevoegen en op smaak brengen.

Saus

3 sjalotten fijngesneden
125 gram champignons
350 ml witte wijn
300 ml room
25 gram boter

Sjalot, champignons, room en witte wijn in een steelpan doen en op een matig vuur laten inkoken tot 1 dl.
De saus door een zeef passeren en op smaak brengen, tenslotte nog de boter erdoor kloppen.

Gefrituurde prei

2 prei wit
Frituur op 170 graden

Snijd de prei in de lengte in fijne julienne en leg de julienne 5 minuten in ijskoud water, haal uit het water en droog in de slacentrifuge of de droog met keukenpapier.
Frituur nu goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.