Hollandse nieuwe met carpaccio van biet

[box]

VOORGERECHT / VIS / 4 PERSONEN

Hollandse nieuwe met carpaccio van biet en Rosevalaardappel


23 juni 2011

[/box]


[box]Haring


Ingredienten:

6 Hollandse nieuwe van eerste kwaliteit

1 rode ui

Bereiding:

Kijk de haringen goed na zodat er geen graatjes en anderen onregelmatigheden aan blijven zitten en deel ze doormidden.
Maak van 4 haringen haringtartaar.
Snijd de rode ui in zeer dunne ringen.

[/box]



[box]Carpaccio van biet


Ingredienten:

2 tot 3 gekookte bietjes

Zwarte peper uit de molen

Zacht/groen smakende olijfolie Extra Vergine

Bereiding:

Bietjes afspoelen en indien nodig met een dunschiller schillen dan op de snijmachine in dunne plakjes snijden.
Rond op een bord leggen zodanig dat een mooie cirkel ontstaat van carpaccio.

[/box]



[box]Rosevalaardappel


Ingredienten:

250 gram Roseval aardappel in kleine brunoise

1 stengel bosui fijn gesneden

½ eetlepel peterselie fijn gesneden

Zout en peper

Mayonaise

1 eetlepel crème fraîche

Bereiding:

Kook de blokjes aardappel beetgaar en koel ze meteen in ijswater.
Laat ze goed uitlekken en kruide ze met zoute en peper.
Tenslotte aanmaken met de crème fraîche, bosui, peterselie en mayonaise.

[/box]



[box]Serveren


In het midden van de ronde carpaccio voorzichtig een ronde stekker plaatsen en vullen met ¼ van de aardappel en daarna de haringtartaar.
Leg hierboven op een halve haring en garneer met 2 uien ringen.
Draai op de biet wat zwarte peper en besprenkel met wat olijfolie.

[/box]