Cheesecake met seizoenfruit

[box]

NAGERECHT / 8 PERSONEN

Cheesecake met seizoenfruit


1 september 2011

[/box]


[box]Cheesecake


Ingredienten:

8 metalen ringen

Bakpapier

200 gram Bastogne koeken

115 gram boter

450 gram roomkaas

90 gram poedersuiker

Merg van 1 ½ vanille stokje

1 eetlepel citroensap

375 gram room

Bereiding:

Bekleed de ringen met een strook bakpapier.
Verkruimel de Bastogne koeken in de keukenmachine en meng met de zachte boter.
Verdeel over de ringen en druk het koekdeeg plat zodat je een bodem krijgt en laat opstijven in de koeling.



De roomkaas, poedersuiker, vanillemerg en citroensap samen zacht en romig spatelen.
De room op yogurtdikte kloppen en door het kaasmengsel spatelen.
Vul hiermee de ringen en strijk ze aan de bovenkant glad.

[/box]


[box]Seizoenfruit


Ingredienten:

2 perzikken

2 nectarine

8 pruimen

2 granaatappel

1 doosje frambozen

100 gram suiker

2 vanille stokjes

Bereiding:

Was de nectarines, perziken en pruimen en halveer het fruit zodat je de pitten kunt verwijderen.
Nectarines in achten snijden en samen met de suiker, 1 dl water en een opengesneden vanillestokje zachtjes gaar koken in ongeveer 6 minuten.
Na 7 minuten de pruimen toevoegen en nog 3 minuten meekoken.
Dan van het vuur halen en af laten koelen.
De halve perziken eerst grillen dan halveren zodat je 2 kwarten perzik hebt leg deze bij het nectarine mengsel.
Pitten uit de granaatappel halen en samen met de frambozen apart zetten als garnering.

[/box]


[box]Serveren


Eerst het fruit en daarboven de cheesecake. Granaatappelpitten gebruiken als garnering. Op de cheesecake wat bastonjekoekkruimels.
[/box]