Rollade van zeeduivel

[box]

TUSSENGERECHT / VIS / 4 PERSONEN

Rollade van zeeduivel – italiaanse ham – courgette


23 juni 2011

[/box]


[box]Courgette, citroen en tomaatjes


Ingredienten:

1 courgette

8/10 kleine kers tomaatjes

½ citroen

Bereiding:

Verwarm de oven op 200 graden.



Snijd de courgette in dunne repen.
Snijd de tomaat en citroen in dunne plakjes.
Leg alles op een bakplaat met bakpapier, kruid dit alles met zout en peper en druppel er wat olijfolie over.
Bak de groenten 15 minuten in de oven.

[/box]

[box]Zeeduivel in italiaanse ham


Ingredienten:

500 gram zeeduivelfilet heel

Olijfolie

2 takjes tijm

100 gram Italiaanse ham dungesneden

Bosuitje (voor garnering)

Bereiding:

Snijd de zeeduivel over de lengte doormidden.
Leg de ham overlappend naast elkaar op een snijplank en leg hierop de halve zeeduivelfilet.
Verdeel hierover de groenten en leg dan de andere helft zeeduivel hierop.
Vouw dicht en bind dicht met keukentouw.
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en leg de tijm op de rollade.
Bak op 180 graden 25 tot 30 minuten.

[/box]

[box]Serveren


Serveren met een schijfje citroen, reepjes bosui en wat druppels olijfolie.

[/box]