[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Salade van rode biet, gerookte paling, knolselderie, appel en amandelcrème24 maart 2011 |
[/box]
[box]Palingfilet
Ingredienten:
4 palingfilet gerookt
Takjes waterkers om te garneren
Bereiding:
Paling in dunne reepjes snijden
[/box]
[box]Amandelcrème
Ingredienten:
75 gram amandelolie
45 gram eiwit
30 gram sushiazijn
5 gram yuzusap
150 gram zonnebloemolie
40 gram yoghurt
Zout en peper
Bereiding:
Alle ingrediënten samen in een blender tot een homogene massa draaien en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]
[box]Salade groenten
Ingredienten:
4 kleine mini-bietjes gekookt in 4 parten ( zo laten Niet ! zoetzuur)
12 rondjes knolselderie 2 cm doorsnede
12 rondjes rode biet 2 cm doorsnede
12 roosjes romanesco
4 radijsjes gewassen
1 limoen
1 groene appel
Bereiding:
Knolselderij, romanesco en bieten beetgaar koken af laten koelen en in de zoetzuurmarinade zetten.
Appel in kleine staafjes snijden en marineren in olijfolie, limoensap en rasp.
Snij de radijs in dunne plakjes en zet apart.
[/box]
[box]Zoetzuur marinade
Ingredienten:
2 dl azijn
2 dl water
200 gram suiker
10 peperkorrels zwart
2 cm rode peper
Bereiding:
Breng alles aan de kook en laat afkoelen.
[/box]
[box]Olijfjes
Ingredienten:
16 olijfjes zonder pit zwart ( Taggiasche)
Eiwit losgeslagen
Panko
Pesto
Bereiding:
Olijfjes vullen met pesto, daarna paneren en vlak voor het serveren frituren.
Paneren: eerst door de bloem dan eiwit dan paneermeel of panko
[/box]
[box]Briocherotsjes
Ingredienten:
1 briochebrood
Bereiding:
Trek een stuk briochebrood in kleine stukjes en droog het 60 minuten in een oven van 80 graden.
Betrooi voor het serveren met peterseliepoeder.
[/box]
[box]Bietenzand en peterseliepoeder
Ingredienten:
Vegitarische kroepoek
Gekookte biet
Peterselie
Bietenpoeder
Bereiding:
Frituur vegetarische kroepoek en laat afkoelen, fijn draaien in de blender en mengen met wat bietenpoeder.
Bietenpoeder maak je door plakjes gekookte biet in een oven van 80 graden te drogen tot de biet knapperig is. Dan in de keukenmachine tot poeder draaien.
Peterselie poeder maak je op dezelfde mannier van peterselie.
[/box]
[box]Serveren
Maak een ring van de amandelcreme. Verdeel alles in 3 partjes op de ring.
Vul de ring met briocherotjes en olijfjes. Strooi het bietenzand en peterseliepoeder erover. Serveer eventueel met een bolletje paprika ijs (ingredienten en bereiding is niet toegevoegd)
[/box]
[box] Wijnsuggestie
Santi – I Frari 2009 – Bianco di Custoza
[/box]