Salade van rode biet, gerookte paling, knolselderie, appel en amandelcrème

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Salade van rode biet, gerookte paling, knolselderie, appel en amandelcrème


24 maart 2011

[/box]


[box]Palingfilet


Ingredienten:

4 palingfilet gerookt

Takjes waterkers om te garneren


Bereiding:

Paling in dunne reepjes snijden
[/box]

[box]Amandelcrème



Ingredienten:

75 gram amandelolie

45 gram eiwit

30 gram sushiazijn

5 gram yuzusap

150 gram zonnebloemolie

40 gram yoghurt

Zout en peper

Bereiding:

Alle ingrediënten samen in een blender tot een homogene massa draaien en op smaak brengen met zout en peper.

[/box]

[box]Salade groenten



Ingredienten:

4 kleine mini-bietjes gekookt in 4 parten ( zo laten Niet ! zoetzuur)

12 rondjes knolselderie 2 cm doorsnede

12 rondjes rode biet 2 cm doorsnede

12 roosjes romanesco

4 radijsjes gewassen

1 limoen

1 groene appel


Bereiding:

Knolselderij, romanesco en bieten beetgaar koken af laten koelen en in de zoetzuurmarinade zetten.
Appel in kleine staafjes snijden en marineren in olijfolie, limoensap en rasp.
Snij de radijs in dunne plakjes en zet apart.

[/box]

[box]Zoetzuur marinade




Ingredienten:

2 dl azijn

2 dl water

200 gram suiker

10 peperkorrels zwart

2 cm rode peper


Bereiding:

Breng alles aan de kook en laat afkoelen.
[/box]
[box]Olijfjes




Ingredienten:

16 olijfjes zonder pit zwart ( Taggiasche)

Eiwit losgeslagen

Panko

Pesto


Bereiding:

Olijfjes vullen met pesto, daarna paneren en vlak voor het serveren frituren.
Paneren: eerst door de bloem dan eiwit dan paneermeel of panko

[/box]

[box]Briocherotsjes


Ingredienten:

1 briochebrood


Bereiding:

Trek een stuk briochebrood in kleine stukjes en droog het 60 minuten in een oven van 80 graden.
Betrooi voor het serveren met peterseliepoeder.
[/box]
[box]Bietenzand en peterseliepoeder



Ingredienten:

Vegitarische kroepoek

Gekookte biet

Peterselie

Bietenpoeder


Bereiding:

Frituur vegetarische kroepoek en laat afkoelen, fijn draaien in de blender en mengen met wat bietenpoeder.

Bietenpoeder maak je door plakjes gekookte biet in een oven van 80 graden te drogen tot de biet knapperig is. Dan in de keukenmachine tot poeder draaien.

Peterselie poeder maak je op dezelfde mannier van peterselie.

[/box]

[box]Serveren


Maak een ring van de amandelcreme. Verdeel alles in 3 partjes op de ring.
Vul de ring met briocherotjes en olijfjes. Strooi het bietenzand en peterseliepoeder erover. Serveer eventueel met een bolletje paprika ijs (ingredienten en bereiding is niet toegevoegd)
[/box]


[box] Wijnsuggestie


Santi – I Frari 2009 – Bianco di Custoza



[/box]