Frutti di mare all’acqua pazza

[box]

VOORGERECHT / 8 PERSONEN

Frutti di mare all’acqua pazza


26 mei 2011

[/box]


[box]Frutti di mare all’acqua pazza


Ingredienten:

2 ½ dl witte wijn

48 mosselen

1 dl olijfolie

3 tenen knoflook fijngehakt

½ theelepel gedroogde chili

1 blik gepelde tomaten 400 gram

16 kerstomaatjes

2 laurierblaadjes

1 tak tijm

8 rode mulfilet ( rouget)

8 grote garnalen gepeld en schoon

16 kleine inktvissen schoongemaakt

3 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiding:

Breng de wijn aan de kook voeg de mosselen toe en laat 3 minuten koken.
Schenk het kookvocht door een zeef en zet het vocht en de mosselen apart.
Verhit de helft van de olie in een andere pan en fruit daarin de knoflook en de gedroogde chili.
Voeg de gepelde tomaat, kerstomaatjes, tijm, laurier en mosselvocht toe en laat inkoken tot de saus wat dikker is geworden.
Breng op smaak met zout en zwarte peper en voeg de mosselen toe.
Zet 2 pannen op het vuur 1 voor de vis en de andere voor de garnalen en inktvis.
Betrooi de vis, garnalen en inktvis met zout en peper en bak ze kort, filets 3 minuten en garnalen en inktvis ongeveer 1 ½ minuut.
Verdeel de vis, garnalen en inktvis en schep de bouillon met mosselen erover, tenslotte de gehakte peterselie.
[/box]