Chuck Eye Roll gestoofd in Ripasso & Italiaans geroosterde aardappelen

[box]

HOOFDGERECHT/ 4 PERSONEN

Chuck Eye Roll gestoofd in Ripasso & Italiaans geroosterde aardappelen

 

24 Januari 2013

[/box]


[box]Chuck Eye Roll

Ingredienten:
1200 gram Chuck Eye Roll
½ fles Ripasso
2 kleine uien in vieren
Winterpeen, geschild in stukken van 2 cm
1 prei in stukken van 4 cm
2 tenen knoflook
Laurier
Tijm
Tomatenpuree
Ansjovis
Boter + olijfolie

Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen van 3 cm van kruid ze met zout en peper.
Verwarm boter en olijfolie in een pan met dikke bodem en braad ze goed rondom aan tot ze bruin zijn.
Haal het vlees uit de pan voeg de groenten toe en bak de ze ook enkele minuten.
Voeg de tomatenpuree en ansjovis toe en bak deze ook even mee deglaceer tenslotte de groenten met de wijn.
Nu het vlees en de groenten in een stoofpan doen en 2 uur laten stoven.
[/box]

[box]Italiaans geroosterde aardappelen van Heston

Ingredienten:
1250 gram vastkokende aardappels
8 teentjes knoflook geplet
30 gram rozemarijn takjes
15 gram tijm takjes
Olie arachide

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
Zet ze 5 minuten in een kom met koud stromend water om het zetmeel weg te spoelen.
Kook ze in een pan met ruim water gaar tot ze zeer zacht zijn in ongeveer 25/30 minuten.
Giet ze voorzichtig af en laat ze in een vergiet uitlekken.
Zorg dat de oven op 180 graden is voorverwarmd.

In een oven schaal een laag van 5 millimeterolie gieten.
Verwarm de olie 15 minuten in de oven.
Voeg de aardappels en de knoflook toe roer de aardappels voorzichtig door de olie en zet 1 uur in de oven.
Keer ze elke 20 minuten om.
Dan na 1 uur de kruiden toevoegen en de aardappels nog ongeveer 15 minutenbakken tot ze goudbruin en helemaal krokant zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met zout.
[/box]

[box]Serveren
Serveer de chuck eye in een grote schaal en de aardappels los

Eventueel met een heerlijk toefje Belgische mayonaise.

Eet smakelijk!!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:


[/box]