Ravioli van kreeft met vanilleboter

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Ravioli van kreeft met vanilleboter

 

24 Januari 2013

[/box]


[box]Kreeft

Ingredienten:
1 kreeft van 600 gram
2 eetlepels gesmolten boter
1 lente-uitje fijngesneden
1 lente-uitje in schuine reepjes om te garneren

Bereiding:
Kook de kreeft gaar in 5 minuten laat afkoelen en haal hem helemaal leeg.
Snijd het vlees fijn en meng met de boter en lente ui en breng op smaak met zout en peper.
Vul hiermee de ravioli.
[/box]

[box]Deeg

Ingredienten:
500 gram bloem T55
1 dl water
15 dooiers
9 gram zout

Bereiding:
Meng alle ingrediƫnten en kneed tot een glad deeg, laat zo lang mogelijk rusten.
En rol vervolgens dun uit met de pasta machine.
[/box]

[box]Vanilleboter

Ingredienten:
125 gram boter op kamer temperatuur
3 vanille stokjes
Snufje zout

Bereiding:
Halveer de stokjes en schraap het merg (zaad) eruit.
Meng het merg, zout met de boter met een handmixer.
Maak een rol van de boter met plastic en alu folie.

[/box]

[box]Serveren
Leg drie ravioli rondjes op het bord in een cirkel. Daarboven een plakje vanille boter met een stukje kreeftstart.

Garneer met stukjes bosui.

Eet smakelijk!!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:


[/box]