Flensjes gevuld met chocolade-amaretticrème en pistacheijs

[box]

NAGERECHT / 4 PERSONEN

Flensjes gevuld met chocolade-amaretticrème en pistacheijs

 

24 Januari 2013

[/box]


[box]Chocolade-amaretticrème


Ingredienten:

2 ½ dl melk

½ vanillestokje, opengesneden

50 gram pure chocolade

25 gram bloem, gezeefd

1 ei

2 eierdooiers

Snuf zout

70 gram suiker

25 gram boter

12 amaretti (Italiaanse bitterkoekjes), fijn verkruimeld + scheutje amaretto

Bereiding:

Breng de melk met het vanillestokje al roerend aan de kook en neem dan van het vuur,laat de melk ± 30 minuten trekken.
Schraap het vanillemerg uit het stokje en roer dit door de melk.
Smelt de chocolade au-bain-marie, af en toe roeren en laat niet te heet worden.
Meng in een steelpan de bloem met het ei, de eierdooiers, zout en de suiker.
Voeg in beetjes al roerend de vanillemelk toe, tot een glad mengsel ontstaat.
Verwarm de crème (eventueel au-bain-marie) al roerend op laag vuur tot deze lekker dik is.
Schenk de crème in een kom en roer er de gesmolten chocolade, 1-2 el water, de boter en amaretti door.
Roer goed totdat een gladde crème ontstaat.
Laat de crème onder af en toe roeren afkoelen.
[/box]

[box]Flensjes


Ingredienten:

90 gram bloem

20 gram suiker

2 eieren, gesplitst

Zout

2 ½ dl melk

2 el rum

Geklaarde boter om in te bakken

Poedersuiker



Bereiding:

Meng met de mixer in een kom de bloem, suiker, eierdooiers, zout, melk en rum tot een gladde massa.
Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf en schep ze luchtig door het beslag.
Bak in kleine beetjes boter, op middelhoog vuur, kleine dunne flensjes van het beslag.
Vul de flensjes met de crème.
Bestrooi vlak voor het serveren met wat poedersuiker.
[/box]

[box]Pistacheijs


Ingredienten:

75 gram fijngemalen pistache noten ongezouten

3 dl melk

2 dl room

6 dooiers

150 gram suiker

1 vanillestokje opengesneden

Bereiding:

Verwarm de room, melk en suiker met de vanille en pistachenootjes, laat
20 minuten trekken van het vuur af.
Verwarm de melk/room weer tot kookpunt en klop door de losgeslagen dooiers.
Terug op het vuur tot 84 graden kloppen en direct terugkoelen op ijswater.
Dan in de ijsmachine tot ijs draaien.

Voor het serveren de chocolade-amaretticrème op het flensje smeren en opvouwen tot een dreihoek.
Het is lekker om ze dan nog wat te verwarmen !
Verkruimel ook nog een amaretti koekje over het ijs.
[/box]

[box]Serveren

Serveer twee bolletjes ijs naast het flensje.

Garneer met poedersuiker en stukjes amaretti koekjes.

Eet smakelijk!!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:


[/box]