Canneloni farcitti di Granchio

[box]

TUSSENGERECHT / PASTA / VIS / 4 PERSONEN

Canneloni farcitti di Granchio

(pastarolletjes gevuld met krab en tomatencoulis)


22 september 2011

[/box]


[box]Krabvulling


Ingredienten:

4 eetlepels ricotta

2 eetlepels geraspte parmezaan

1 eigeel

200 gram spinazie

200 gram krab

Zout en peper

Bereiding:

Blancheer de spinazie en spoel ze koud, laat goed uitlekken en knijp zoveel mogelijk vocht eruit.
Roer het eigeel door de ricotta en voeg de spinazie, krab en parmezaan toe, breng op smaak met zout en peper.

[/box]

[box]Deeg


Ingredienten:

150 gram pastabloem

1 ei

2 a 3 dooiers

Snufje zout

Bereiding:

Meng alles goed door elkaar tot een stevig deeg, indien nodig wat extra bloem toevoegen.
Het deeg 15 minuten kneden en tenslotte 30 minuten laten rusten.
Het deeg uitrollen (Stand 6) en daar 8 plakken van 10 cm van snijden.

Gelijkmatig vullen met de krabvulling ( vulling verdelen in 8 porties) en dicht plakken met wat losgelagen eigeel met water..

Leg ze in een met olijfolie ingevette schaal en voeg de saus toe bak ze ongeveer 15/20 minuten op 170 graden. ( afdekken met aluminiumfolie )

[/box]

[box]Tomatensaus


Ingredienten:

Scheut olijfolie

400 gram tomaten blokjes uit blik

1 fijngesneden sjalotje

2 dl water

2 druppels tabasco

4 draadjes saffraan

½ eetlepel suiker

1 teentje knoflook fijngesneden

Bereiding:

De fijngesneden sjalotjes en de knoflook aanfruiten in de olijfolie.
Daarna de overige ingrediënten toevoegen.
Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen met het deksel er op.
Af en toe door roeren anders gaat het aanbranden.
Fijn pureren met de staafmixer breng de saus op smaak met zout en peper.

[/box]

[box]Serveren


Twee Canneloni per persoon, tomatensaus erover en garneren met wat peterselie.

[/box]