Vitello, Sugo di Porcini

[box]

HOOFDGERECHT / VLEES / 4 PERSONEN

Vitello, Sugo di Porcini

(kalfsvlees met eekhoorntjesbrood)


22 september 2011

[/box]


[box]Kalfsentrecote


Ingredienten:

8 lapjes kalfsentrecote van 80 gram

8 andijviebladen gewassen

Zout en peper

Olijfolie

Bereiding:

De lapjes kalfsvlees nog een beetje platter maken met een keukenbijl of hamer zonder de structuur van het vlees kapot te slaan.
De andijvie bladen even door het koekend water halen en op een schone doek uit laten lekken.
Het vlees kruiden met zout en peper en daarin de andijvie rollen en vast zetten met een prikker.
Dan rondom aanbakken en tenslotte 2 minuten in de saus laten garen.

[/box]

[box]Saus


Ingredienten:

20 gram geweekte Porcini

1 kleine ui

1 dl witte wijn

1 dl kalfsfond

1 dl room

Olijfolie

Bereiding:

Breng de witte wijn aan de kook, haal van het vuur en week hierin de porcini.
Fruit ondertussen de fijngesneden ui aan in 2 eetlepels olijfolie, als de ui glazig word de fonds en room toevoegen en tot de helft inkoken.
Dan de witte wijn met de porcini toevoegen en inkoken tot de gewenste dikte, tenslotte op smaak brengen met zout en peper.

[/box]

[box]Pomodori Farcitti di riso al Fornos (tomaten uit de oven)


Ingredienten:

4 grote vleestomaten

100 gram rijst

1 eetlepel olijfolie

3 kleine uien fijngesneden

1 teentje knoflook fijngesneden

Takje fijn gehakte oregano

Zout en peper

Bereiding:

Was de tomaten en hol ze uit, snijd het kapje in kleine blokjes.
Kook de rijst gaar in ruim water met zout en spoel ze koud in een vergiet.

Oven op 160 graden voorverwarmen.
Fruit het uitje aan en voeg de tomaatblokjes, knoflook, oregano en tenslotte de rijst toe en breng op smaak met zout en peper.
Vul hiermee de tomaten en leg ze in een ingevette ovenschaal en bak ze 15/20 minuten in de oven.

[/box]

[box]Serveren


Serveer 2 of 3 rolletjes kalfsentrecote met de gevulde tomaat uit de oven.

[/box]