Antipasta (Melanzane, Frittata di carciofi, Scampi, Zucchini ,Prociutto)

[box]

VOORGERECHT / ANTIPASTA / 4 PERSONEN

Antipasta

met aubergine en buffelmozzerella, artisjokken omelet, scampi, gegrilde courgette


24 november 2011

[/box]


[box]Melanzane


Ingredienten:

1 Aubergine

1 Buffelmozzerella

1 Rijpe tomaat

Basilicum blaadjes


Bereiding:

Snijd 4 ronde plakken aubergine ( even groot ) van 1 ½ cm dik en bestrooi met zout, laat 20 minuten staan.
Dan droog deppen en in ruim olijfolie op een matig vuur aan beide zijden goudbruin bakken.
Laat afkoelen en leg op ieder plak aubergine een plak rijpe tomaat, buffelmozzarella en een blaadje basilicum en druppel wat olijfolie erover…..

[/box]



[box]Frittata di carciofi


Ingredienten:

4 artisjokken

2 eetlepels olijfolie

3 eieren

½ eetlepel gehakte peterselie

25 gram geraspte parmezaan

Zout en peper

Bereiding:

Klop de eieren met de peterselie, parmezaan en wat zout en peper los.
Snijd de artisjokken in stukken.
Bak nu kleine dunne omeletjes van de artisjok en het beslag
[/box]



[box]Scampi


Ingredienten:

500 gram zoutwater garnalen

½ dl olijfolie

Citroen

2 eetlepels gehakte peterselie

1 teentje knoflook

Zout en peper

Bereiding:

Breng water met zout en een scheut witte wijn aan de kook voeg de garnalen toe en zet het vuur uit.
Na drie minuten de garnalen eruit scheppen, koud spoelen en uit laten lekken.
De olie, peterselie en geperste knoflook door de garnalen mengen.
Dan op smaak brengen met enkele druppel citroensap, zout en peper.

[/box]



[box]Zucchini


Ingredienten:

1 courgette

4 stukjes geroosterde paprika

Olijfolie

Zout en peper

4 stukjes Taleggio kaas

Bereiding:

Snijd van de courgette 4 lange repen op de snijmachine.
Bestrijk ze met olijfolie en kruid met zout en peper, grill ze aan beide kanten .
Laat de repen afkoelen en rol ze tenslotte op met geroosterde paprika en de kaas.

[/box]


[box]Prociutto


Ingredienten:

8 plakken Italiaanse ham

4 stukken rijpe meloen

Bereiding:

Snij de meloen in mooie stukken en leg de Italiaanse ham er overheen
[/box]


[box]Serveren


Verdeel de gerechten over verschillende grote serveerborden bij elkaar en laat de gasten zelf pakken.

[/box]