Zeepaling licht gerookt met paprika en kool

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Zeepaling licht gerookt met paprika en kool
 

27 juni

[/box]
4 personen

Zeepaling

4 stukken zeepaling van 100 gram (je kunt ook zeeduivel gebruiken)
Paprikapoeder
Zeezout
Olijfolie
Rookoven en houtsnippers

Betrooi de paling met zeezout en bestrooi aan de bovenkant met het paprikapoeder.
Rook ze kort in de rookoven.
Gaar de zeepaling verder 10 tot 15 minuten in olijfolie van 90 graden.

Kool

8 bladen paksoi shanghai
100 gram geraspte rauwe bloemkool en brocoli

De bladen paksoi kort wokken in een lepel olijfolie waar de vis in is gegaard.
De brocoli en bloemkool op smaak brengen met Arbaquina olijfolie en zout en peper.

Paprikasaus

1 paprika
1 dl droge sherry
1 dl kippenbouillon
Zout en peper

De paprika schoonmaken en in grove blokjes snijden dan in 1 eetlepel olijfolie op een matig vuur zacht laten worden.
Afblussen met de sherry en bouillon en op een matig vuur laten inkoken tot het vocht
Bijna verdampt is dan glad pureren en op smaak brengen.