Rigatoni met rode wijn kalfssukade, eendenlever en doperwtjes

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Rigatoni met rode wijn kalfssukade, eendenlever en doperwtjes
 

27 juni

[/box]
8 personen

Kalfssukade
8 stukken kalfssukade van 120 gram
Zout en peper
Boter
2 laurier
1 kleine ui in ringen gesneden
3 dl wijn
4 dl water
8 plakken eendenlever

Kruid de plakken kalfssukade en bak ze om en om bruin, voeg de ui en laurier toe
en blus af met de wijn en water.
Stoof nu gaar in ongeveer 120 minuten.
Kruid de plakken eendenlever ook met zout en peper en bak aan beide zijden goudbruin.
Haal de sukade uit de jus en serveer samen met de gebakken eendenlever op de pasta.

Rigatoni

320 gram Rigatoni
1 liter rode port
½ liter rode wijn
80 gram wortel fijngesneden
1 sjalot fijngesneden
150 gram kalfsjus
150 gram doperwtjes vers

Laat de rode wijn en port met fijngesneden wortel en de sjalot tot de helft reduceren.
Voeg de kalfsjus toe en laat nog 5 minuten flink doorkoken.
Passeer door een zeef en zet apart.
Kook de Rigatoni in gezouten water en laat goed uitlekken.
Voor het serveren de pasta samen met de saus opwarmen, de saus moet echt om de past hangen.

De doperwtjes vlak voor het serveren 3 minuten blancheren en goed laten uitlekken.
Meng door de pasta.