Zeeduivel met tomaat en crumble van parmaham

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Zeeduivel met tomaat en crumble van parmaham
 

25 april

[/box]
4 personen

Zeeduivel
400 gram zeeduivelfilet in blokjes gesneden van 2 cm.

300 gram gepelde tomaten (uit blik) zonder zaadlijnen en in stukjes gesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
50 ml olijfolie extra virgen
½ eetlepel tijmblaadjes
½ dl witte wijn
Zout en peper

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en smoor hierin de ui en knoflook 5 minuten. Voeg de tomaten en de tijmblaadjes toe en bak deze 5 minuten mee.
Voeg de witte wijn toe en breng op smaak met peper en zout.
Voeg hieraan de stukjes zeeduivel en laat gaar worden zonder echt te laten koken.

Crumble van parmaham

2 plakken parmaham
4 volle eetlepels Panko
Olijfolie

Droog de parmaham in een oven van 120 graden.
Laat volledig afkoelen en verkruimel in de keukenmachine.
Bak de Panko met enkele druppels olijfolie lichtbruin en meng met de verkruimelde parmaham.

crouton
Maak een crouton van een dun gesneden plak stokbrood met olie uit de oven

Serveren
Serveer met een mooie crouton