Octopus en reuzengarnaal, honingtomaatjes, venkel en basilicummayonaise

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Octopus en reuzengarnaal, honingtomaatjes, venkel en basilicummayonaise
 

25 april

[/box]
4 personen

octopus
2 octopus tentakels ( 1 nacht ingevroren)
4 reuzengarnalen
1 ui
2 blaadjes laurier
Zwarte peperkorrels
1 winterpeen
Zout

Maak een bouillon van water, ui, 1 winterpeen, laurier, zout en enkele zwarte peperkorrels.
Kook daarin eerst de garnalen ( heel ) 1 minuut en dan kook dan de octopus tentakels ongeveer 40 minuten.
Laat de octopus 10 minuten afkoelen/rusten voor het snijden, snijd dan in stukken van 1 cm.
De garnalen pellen als ze afgekoeld zijn, darm verwijderen in ook in stukken snijden.
De octopus en garnaal mengen en aanmaken met olijfolie, zout en peper.

Venkel

1 venkel knol
Witte wijnazijn
Zout en peper

Snijd de venkel in dunne schijfjes en marineer met witte wijn azijn, zout en peper.

Honingtomaatjes

16 honingtomaatjes
Olijfolie
Zout en peper

Tomaatjes halveren en aanmaken met olijfolie, zout en peper.

Basilicummayonaise

Blaadjes van een half bosje basilicum
4 eetlepels mayonaise
Zout en peper

Blancheer de basilicum en koel direct terug op ijswater, knijp water eruit.
Pureer samen met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper, giet vervolgens in een knijpflesje.

Garneer het gerecht met blaadjes Landcress.