Vlaflip 2014

[box]

NAGERECHT / 8 PERSONEN

Vlaflip 2014
 

23 mei


[/box]
Vanillevla
5 dl melk
100 gram suiker
1 vanille stokje
20 gram custardpoeder
2 eidooiers
1 dl slagroom

Breng 4 ½ dl melk met 50 gram suiker aan de kook, voeg het merg van het vanillestokje en het opengesneden vanillestokje toe en laat 15 minuten trekken.
De rest van de melk, suiker met de dooiers en de custardpoeder gladroeren.
Giet een beetje van het warme melkmengsel op het koude mengsel en roer dit goed door, nu alles bij elkaar gieten en op een laag vuur onder voortdurend kloppen dik laten worden en glad roeren.
Kook enkele minuten door, dan overgieten door een zeef in een schaal, afdekken en koud laten worden in de koelkast.
Klop de slagroom tot yoghurt dikte en roer die door de vanillevla.

Yoghurt sorbet
½ liter Griekse yoghurt
125 gram witte basterdsuiker
1 eetlepel citroensap

Los de basterdsuiker op in de yoghurt en roer het citroensap erdoorheen.
Draai in een ijsmachine een sorbet van de yoghurt.

Aardbeiensiroop
400 gram aardbeien schoon gewassen
50 gram suiker
1 dl aardbeienlikeur

Samen inkoken tot siroop, en glad pureren.

Vanilleslagroom
400 gram slagroom
1 vanillestokje
100 gram suiker

Klop de room met de vanillestokje en de suiker stijf.

Aardbeien om te garneren
24 stuks aardbeien gewassen
Verse mint
16 amerettokoekjes fijngehakt