Lamskoteletjes op oosterse wijze uit The Green Egg

[box]

HOOFDGERECHT / 4 PERSONEN

Lamskoteletjes op oosterse wijze uit The Green Egg
 

23 mei


[/box]

Rijst
200 gram basmati rijst
6 kruidnagels
60 gram linzen
1 teen knoflook + 1 laurierblaadje
200 gram erwtjes (diepvries/vers)

Kook de linzen in 15/20 minuten gaar in water met zout, knoflook, takje tijm en laurier en zet apart.
Kook de rijst gaar in water met zout en kruidnagels en laat even 8 minuten uitstomen, verwijder de kruidnagels. (rijst moet droog zijn)
Verwarm wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag.
Meng nu in de pan de linzen met de rijst en voeg de doperwtjes toe.
Breng op smaak met zout en peper.

Lam
2 lams racks New Zeeland
1 afgestreken theelepel kerrie
6 eetlepels olijfolie
1 bosuitjes fijngesneden
1 rode peper fijn gesneden
1 eetlepel honing
2 eetlepels verse koriander

Snij de lamskoteletten los van het rack.
Meng de kerrie door de olijfolie, en breng op smaak met zout en peper,
bestrijk hiermee de lamskoteletten.
Grill de lamskoteletten goed rondom knapperig en bruin, ze hoeven niet rosé te blijven.
Serveer op de rijt en bedruip met wat honing.
Bestrooi met de bosui, rode peper en koriander.

Saus
1 eetlepels Massamun currypasta
200 gram kokosmelk
½ limoen
Zout en peper

Verwarm de currypasta in een sauspan en roer met een houten lepel, voeg de kokosmelk toe en laat het geheel even door.koken.
Breng op smaak met limoensap, zout en peper.