Salade van Daikon met grote garnalen en pittige tomatendressing

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Salade van Daikon met grote garnalen en pittige tomatendressing


24 Februari 2011

[/box]


[box]Garnalen


Ingredienten:

16 garnalen 13/15

Zonnebloemolie

Zout en peper


Bereiding:

Garnalen pellen en darm verwijderen, afspoelen met koud water en droog deppen.
Kruiden met zout en peper en bak dan de garnalen in de het olie.
Uit laten lekken op keukenpapier.
Dan als ze voldoende zijn afgekoeld over de lengte doorsnijden.
[/box]

[box]Daikonsalade


Ingredienten:

120 gram ragfijn gesneden rettich (daikon)

50 gram bosui in de lengte fijngesneden

2 takken fijngesneden koriander

Enkele druppels sojasaus en sesamolie

Bereiding:

Om de rettich fijn te snijden eerst met een dunschiller de schil verwijderen en
stukken van 6 cm snijden.
Laat deze stukken 20 minuten in ijswater staan.
Dan ragfijn snijden op de Japanse schaaf en weer 15 minuten terug zetten op ijswater.
Dan goed droog maken en mengen met de overige ingrediënten.

[/box]

[box]Pittige tomatendressing


Ingredienten:

Druivenpittenolie

1 eetlepel chilisaus

1 theelepel yuzusap

Tabasco

Zout en peper

Bosui fijngesneden

½ eetlepel


Bereiding:

Tomaten met een klein mesje kruiselings inkerven aan de bovenkant.
Tomaten ontvellen door ze 15/20 seconden in kokende water te dompelen en
daarna direct in ijskoud water te laten schrikken.
Door midden snijden en de het zaad en zaadlijsten opvangen.
Leg een zeef op een opvangbak en doe hierin het zaad en de zaadlijsten.
Strooi hierop wat zout en laat 30 minuten staan.
Het vruchtvlees in klein blokjes snijden en apart zetten.
Het vocht wat is opgevangen van het zaad en de zaadlijsten gebruiken
als basis voor de dressing.
Meng het tomatenvocht met een gelijk deel druivenpittenolie, chilisaus en yuzusap.
Breng op smaak met zout, peper en tabasco.
Voeg voor het serveren nog wat fijngesneden bosui toe.
[/box]

[box]Serveren


Draai tussen de vingers een piramide krul van de Daikon. Plaats deze in het midden van het bord.
Daaromheen de gehalveerde garnalen.
Verdeel blokjes tomaat over de garnalen.
Druppels tomatendressing met lepel erover heen gieten.
Garneel de daikon me een dun plakje lemon.
[/box]


[box] Wijnsuggestie


<>

[/box]