Ananas en Banaan met witte chocolade ijs

[box]

NAGERECHT / 4 PERSONEN

Ananas en Banaan met witte chocolade ijs


27 Januari 2011

[/box]


[box]Ananas


Ingredienten:

4 plakken ananas van 1 cm

175 gram suiker

3 steranijs

2 kaneelstokjes

5 dl water


Bereiding:

Verwarm het water met de suiker, steranijs en de kaneel.

Pocheer hierin de ananas 10 minuten en laat in het vocht afkoelen.

[/box]

[box]Banaan


Ingredienten:

4 stukken van 1/3 banaan

vanille suiker

4 blaadjes loempia deeg

1 losgeslagen eiwit om te plakken


Bereiding:

Haal de banaan door de vanillesuiker en rol deze in het loempiadeeg.

Bestrijk de zijkant met eiwit om te plakken.

Frituur deze goudbruin en bestrooi met poedersuiker.

[/box]

[box]Witte chocolade ijs


Ingredienten:

1 1/2 dl melk

1 1/2 dl slagroom

100 gram suiker

3 dooiers

150 gram witte chocolade

Bereiding:

Breng de melk, room en suiker aan de kook.

Klop de dooiers los in een kom en klop hier scheut voor scheut
het melk / roommengsel doorheen.

Doe het mengsel tering in de pan en klop de massa goed op tot ongeveer 83 graden.

Laat de massa iets afkoelen dan de helft van de chocolade erin smelten.
Dan snel terugkoelen op ijswater en ijs draaien in de ijsmachine.

De rest van de chocolade in de keukenmachine grof raspen en
net voor het ijs klaar is erbij voegen.

[/box]

[box]Serveren


Halveer de banaan. Zet deze aan beide uiteinde van een rechthoekig desertbord.
In het midden de ananas en schep het ijs erover.
Beetje poedersuiker over de bananen en serveren.

[/box]