Runder tartaar met een salade van tomaat tomatengelei en venkelsalade

VOORGERECHT
10 PERSONEN

24 juni 2022

Rundertartaar

Ingrediënten:

300 gram rundsvlees om tartaar van te snijden

1 sjalotje

Bieslook

Dragon

5 eetlepels olijfolie extra vierge

Scheut witte balsamicoazijn

Peper en zout

Bereiding:

Snijd het rundvlees in fijne tartaar.

Snipper het sjalotje.

Meng alles door elkaar en voeg peper en zout naar eigen smaak toe.


Kruidenolie

 

Ingrediënten:

1 liter sojaolie

60 gram dragonblaadjes

60 gram basilicumblaadjes

80 gram spinazie (zonder nerf)

peper en zout

Bereiding:

Verwarm olie tot 75˚C.

Doe alle ingrediënten , kruiden en sojaolie in de blender en mix dit voor 5 minuten.

Doe dit vervolgens door een fijne bolzeef.

Voeg peper en zout toe.


Gedroogde tomaten

 

Ingrediënten:

4 rode tomaten

4 gele tomaten

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150˚C.

Plisseer de tomaten.

Snijd de tomaten doormidden.

Zet de tomaten in de oven voor 20 minuten


 

Tomatengelei

 

Ingrediënten:

 

220 gram oranje tomaten in grove stukken

4 eetlepels donkere basterdsuiker

2 eetlepels witte balsamicoazijn

2 eetlepels sushiazijn

peper en zout

2,4 gram agar agar

Bereiding:

Breng alles aan de kook (behalve de agar agar).

Mix met een staafmixer.

Haal het door een fijne zeef.

Voeg de agar agar toe.

Breng alles opnieuw aan de kook.

Stort het uit op de plaat.


Zuurdesemcroutons:

 

Ingrediënten:

4 sneden zuurdesembrood

extra vierge olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150˚C.

Steek rondjes uit het brood.

Leg ze tussen een siliconenmat met een beetje olijfolie er overheen.

Zet dit in de oven voor 15 minuten.


Venkelsalade

1 venkelknol

5 Salty fingers

4 blaadjes Borage cress

5 blaadjes Mizuna sla

peper en zout

Bereiding

Snijd de venkel dun op een mandoline.

Doe alles in één kom en meng dit.

Voeg de eerder gemaakte kruidenolie en peper en zout toe.