Erwten tartalette

TUSSENGERECHT
10 PERSONEN

24 juni 2022

Selderij bouillon:

Ingrediënten:

250 gram bleekselderij

700 gram appelsap

8 gram zout

20 gram limoensap

10 muntblaadjes

Bereiding:

Begin met het snijden van de bleekselderij in grote plakken.

Doe dit vervolgens in een blender en voeg het appelsap, het zout, het limoensap en de muntblaadjes toe.

Blend dit nu tot het helemaal glad is en doe het dan door een zeef. Druk met een pollepel het resterende vocht uit het vruchtvlees.

Giet het vervolgens op een zeef met keukenpapier om het te klaren. Laat dit in je koelkast staan.


limoen gel

Ingrediënten:

6 limoenen totaal :(150 gram van het sap)

80 gram water

80 gram suiker

20 gram gembersiroop

8 gram agar agar

Bereiding:

Snijd de limoenen doormidden en pers ze uit.

Weeg nu 150 gram van het sap af en voeg ook het water, de suiker, de gembersiroop en het agarpoeder toe.

Meng dit en breng het vervolgens 2 minuten aan de kook.

Giet het eenmaal gekookt in een ovenschaal en laat het volledig afkoelen in de koelkast.

Doe het in een blender en draai het totdat je een gladde gel hebt.


Erwten crème

Ingrediënten:

250 gram diepvrieserwten

200 gram groentebouillon

 100 gram room

2 gram zout

Bereiding:

Doe de diepvrieserwten in een pan samen met de groentebouillon, de room en het zout.

Kook dit nu tot de vloeistof gehalveerd is.

Giet het vervolgens in een blender en draai tot een gladde massa.


Tartalette

Ingrediënten:

120 gram bloem

2 gram zout

80 gram koude blokjes boter

1 eigeel

150 g Burrata

Bereiding:

Maak een cirkel met een kuil van de bloem op je werkblad. Voeg ook het zout, de koude klontjes boter en de eidooier toe.

Kneed dit nu tot een mooie bal deeg. Wikkel het vervolgens in plastic folie en laat het minimaal een half uur in de koelkast opstijven.

Als het eenmaal is gezet, bestuif je je werkblad en rol je het deeg uit tot het ongeveer 2 millimeter dun is.

Snijd vervolgens het deeg met een grote ronde uitsteker.

Beboter nu je vorm met zachte boter en druk het deeg vervolgens voorzichtig in de vorm.

Hiervoor gebruik ik altijd wat met bloem bestoven garnituur. Snijd nu de zijkanten bij met de achterkant van een mes en

Bak ze vervolgens in circa 25 minuten goudbruin op 170 graden Celsius.


Erwtensalade

Ingrediënten:

500 gram doperwten

8 blaadjes munt

de limoengel (zie boven)

olijfolie

zout en zwarte peper

Bereiding :

Maak de erwten schoon. Blancheer ze nu ongeveer 2 minuten in wat gezouten water.

Koel ze vervolgens af in ijswater en verwijder daarna het tweede membraan.

Snijd nu de munt in kleine stukjes.

Voeg ze toe aan de erwten samen met wat limoengel, wat olijfolie en zout en zwarte peper.


Zilver uitjes

Ingrediënten:

200 gram witte wijnazijn

300 gram witte wijn

2 gram zout

4 laurierblaadjes

Zilver ui uitjes

Bereiding:

Giet de witte wijnazijn in een pan, voeg ook de witte wijn, het zout en de laurierblaadjes toe.

Breng dit aan de kook.

Maak nu een paar zilveruitjes schoon en halveer ze.

Kook ze 1 minuut en laat ze daarna afkoelen in de vloeistof.