Ravioli & staart van kreeft met gebakken asperges en knoflook-peterselieboter

[box]

TUSSENGERECHT / 4 PERSONEN

Ravioli & staart van kreeft met gebakken asperges en knoflook-peterselieboter


26 april 2012

[/box]


[box]Kreeft



Ingredienten:

2 kreeften van 400/500 gram

4 plakken citroen om te garneren




Bereiding:

Kreeften 4 minuten koken in zout water en leeghalen laat de staart heel.
Staart apart houden en de rest van het kreeftenvlees fijnhakken.
Staart doormidden snijden en apart zetten.
[/box]
[box]Deeg



Ingredienten:

100 tot 150 gram bloem T55 ( voor brood)

3 dooiers

20 gram water

Snuf zout




Bereiding:

Meng alle ingrediënten en kneed tot een glad deeg, laat zo lang mogelijk rusten.
En rol vervolgens dun uit met de pasta machine.


Vul per persoon een grote ravioli met het gehakte kreeftenvlees.
Kook 6 minuten in kokend water met zout.
[/box]
[box]Knoflook-peterselieboter



Ingredienten:

8 eetlepels roomboter

2 eetlepels gehakte peterselie

2 knoflookteentjes fijngehakt

Zout en peper



Bereiding:

Boter smelten en daarin de knoflook fruiten.
Laat niet bruin worden !!
Dan de kreeftenstaart en de peterselie toevoegen en op smaak brengen met zout en peper.
[/box]

[box]Asperges



Ingredienten:

6 asperges AA

Zout en peper

Olijfolie



Bereiding:

Asperges schillen en in dunne julienne snijden, voor het serveren in wat olijfolie beetgaar bakken. Op smaak brengen met zout en peper.
[/box]

[box]Serveren


NOG INVULLEN
[/box]


[box] Wijnsuggestie




[/box]