Mangosoepje met gekonfijte aardbeien, verveine-ijs en krokant van macademia noten

[box]

NAGERECHT / 4 PERSONEN

Mangosoepje met gekonfijte aardbeien, verveine-ijs en krokant van macademia noten 

26 september


[/box]

Mangosoepje

2 grote mango’s
Scheutje witte port

Mango’s schillen en het vruchtvlees van de pit af halen, glad pureren met een scheutje witte port.

Gekonfijte aardbeien

32 aardbeien
Suiker
Arbequina olijfolie
Zwarte peper

Aardbeien wassen dan de stelen verwijderen dan goed door de suiker halen en rechtop op een ovenschaal zetten.
Kruiden met zwarte peper en besprenkelen met olijfolie.
Dan in een voorverwarmde oven van 100 graden 60 minuten konfijten.

Krokant van macademia noten

50 gram macademia noten in vieren gesneden
¼ theelepel zout
10 gram suiker

Rooster de noten in een koekenpan tot ze licht geroosterd zijn.
Betrooi eerst met zout en dan met de suiker en roerbak tot de suiker is gekarameliseerd en de amandelen bedekt.
Stort op bakpapier en laat afkoelen, daarna fijnhakken.

Verveine-ijs

¼ Liter room + ¼ Liter volle melk
5 eidooiers
½ bos verveine blaadjes
100 gr suiker

De room met de melk, de verveine en de suiker langzaam aan de kook brengen en een 30 minuten laten trekken op een zacht vuurtje.
Van het vuur nemen en de verveine blaadjes eruit nemen.
De eidooiers er doorheen kloppen en tot 83 graden kloppend verwarmen.
Terugkoelen op ijswater tot ongeveer 10 graden en in de ijsmachine tot ijs draaien.