NAGERECHT / 12 PERSONEN Lychee, cracklings en basilicum 24 maart 2022 |
Soesjes:
Ingrediënten:
Voor ongeveer 20 soesjes
160 gram melk
160 gram water
160 gram boter
6 gram suiker
6 gram zout
170 gram bloem
280 gram heel ei
Bereiding:
Verwarm de melk samen met het water de boter, suiker en het zout.
Voeg de bloem eraan toe en roer goed door totdat u een deegbal heeft.
Haal de pan van het vuur en voeg het mengsel in de keukenmachine met garde
Voeg hieraan geleidelijk het ei toe.
Laat het mengsel afkoelen en vul hiermee een spuitzak.
Crackling
Ingrediënten:
50 gram zachte boter
60 gram bruine basterdsuiker
60 gram bloem
Bereiding:
Meng de boter, bruine basterdsuiker en bloem in een keukenmachine.
Rol het mengsel tussen bakpapier goed dun uit (ongeveer 2 mm dikte).
Plaats deze in de vriezer en steek hier vervolgens rondjes uit.
Spuit het soezenbeslag in toefjes op een bakmat en leg er plakjes bevroren crackling deeg op.
Bak deze af op 190°C voor circa 25 minuten.
Lychee mouse
Ingrediënten:
2,5 gram bladgelatine
250 gram room
68 gram suiker
150 gram lycheepuree
Bereiding:
Mousse van lycheepuree
Week de bladgelatine in koud water.
Verwarm de room, suiker en lycheepuree en laat de bladgelatine hierin oplossen.
Laat de massa afkoelen en klop het daarna luchtig.
Mousse van lycheelikeur en witte chocolade
Ingrediënten:
3 gram bladgelatine
300 gram room
35 gram likeur (bijv. 43)
115 gram witte chocolade
Bereiding:
Week de bladgelatine in koud water.
Verwarm de room en de likeur en laat de gelatine hierin oplossen.
Schenk de warme massa op de witte chocolade en meng het geheel goed.
Laat de massa afkoelen en klop het daarna luchtig.
Saus van *pandan en basilicum
Ingrediënten:
150 gram afdekgelei
200 gram pandansap
10 blaadjes verse basilicum
Bereiding:
Verwarm de gelei met de pandansap tot circa 40°C.
Meng de blaadjes basilicum er met de staafmixer doorheen.
Zeef het geheel en zet koud weg tot gebruik.
Compote van lychee
Ingrediënten:
5 gram bladgelatine
100 gram lycheepuree
38 gram suiker
65 gram water
75 gram lychee
Bereiding :
Week de bladgelatine in koud water.
Verwarm de lycheepuree met de suiker en het water.
Los de geweekte bladgelatine hierin op.
Snijd de lychee in blokjes en voeg toe aan het mengsel.
Bewaar gekoeld en roer het geheel nog even los alvorens u het serveert. *Pandan is een lang smal palmblad