Lychee, cracklings en basilicum

NAGERECHT / 12 PERSONEN
Lychee, cracklings en basilicum
24 maart 2022

Soesjes:

Ingrediënten:

Voor ongeveer 20 soesjes

160 gram melk

160 gram water

160 gram boter

6 gram suiker

6 gram zout

170 gram bloem

280 gram heel ei


Bereiding:

Verwarm de melk samen met het water de boter, suiker en het zout.

Voeg de bloem eraan toe en roer goed door totdat u een deegbal heeft.

Haal de pan van het vuur en voeg het mengsel in de keukenmachine met garde

Voeg hieraan geleidelijk het ei toe.

Laat het mengsel afkoelen en vul hiermee een spuitzak.


Crackling

Ingrediënten:

50 gram zachte boter

60 gram bruine basterdsuiker

60 gram bloem

Bereiding:

Meng de boter, bruine basterdsuiker en bloem in een keukenmachine.

Rol het mengsel tussen bakpapier goed dun uit (ongeveer 2 mm dikte).

Plaats deze in de vriezer en steek hier vervolgens rondjes uit.

Spuit het soezenbeslag in toefjes op een bakmat en leg er plakjes bevroren crackling deeg op.

Bak deze af op 190°C voor circa 25 minuten.


Lychee mouse

Ingrediënten:

2,5 gram bladgelatine

250 gram room

68 gram suiker

150 gram lycheepuree

Bereiding:

Mousse van lycheepuree

Week de bladgelatine in koud water.

Verwarm de room, suiker en lycheepuree en laat de bladgelatine hierin oplossen.

Laat de massa afkoelen en klop het daarna luchtig.


Mousse van lycheelikeur en witte chocolade

Ingrediënten:

3 gram bladgelatine

300 gram room

35 gram likeur (bijv. 43)
115 gram witte chocolade

Bereiding:

Week de bladgelatine in koud water.

Verwarm de room en de likeur en laat de gelatine hierin oplossen.

Schenk de warme massa op de witte chocolade en meng het geheel goed.

Laat de massa afkoelen en klop het daarna luchtig.


Saus van *pandan en basilicum

Ingrediënten:

150 gram afdekgelei

200 gram pandansap

10 blaadjes verse basilicum

Bereiding:

Verwarm de gelei met de pandansap tot circa 40°C.

Meng de blaadjes basilicum er met de staafmixer doorheen.

Zeef het geheel en zet koud weg tot gebruik.


Compote van lychee

Ingrediënten:

5 gram bladgelatine

100 gram lycheepuree

38 gram suiker

65 gram water

75 gram lychee

Bereiding :

Week de bladgelatine in koud water.

Verwarm de lycheepuree met de suiker en het water.

Los de geweekte bladgelatine hierin op.

Snijd de lychee in blokjes en voeg toe aan het mengsel.

Bewaar gekoeld en roer het geheel nog even los alvorens u het serveert. *Pandan is een lang smal palmblad