Gerookte asperge lauwwarme aardappelsalade en een gepocheerd hoeve eitje met een dressing van yoghurt en sumak

TUSSENGERECHT
10 PERSONEN
21 april 2022

Gerookte asperge

Ingrediënten
2 asperges per persoon
zout
zonnebloemolie.

Bereiding:
Schil de asperges. Rook de asperge koud met eikenhout gedurende 15 minuten.
Snijd de asperge in stukken of laat ze heel. Rooster met neutrale olie tot deze goudbruin en gaar zijn maar nog wel een stevige bite hebben.

Breng op smaak met gemalen zout.


Lauwwarme aardappelsalade

Ingrediënten:
6 roseval aardappels 5 gram bieslook 5 gram peterselie1 sjalotje½ grove theelepelmosterd1 eetlepel crème fraiche2 eetlepels mayonaise

Bereiding:
Snijd de aardappels in mooi brunoise, kook de aardappels gaar en laat afkoelen.

Hak de kruiden en snipper de sjalot. Vermeng alles met elkaar in een bekken zorg ervoor dat je een pannetje klaar hebt staan dat je de salade lauwwarm kunt serveren.


Eieren pocheren

Ingrediënten
10 eieren

Bereiding:
Zorg dat je ei kraakvers en koud is. Zet ook een klein kopje koud weg.
Breng op zijn minst 15 centimeter water aan de kook in een pan.

Maak een kolkje met een garde, en laat weer tot rust komen zodat het water licht draait. Zorg dat het water rond de 90º is.

Breek je ei op een schuimspaan om het overtollige dunne eiwit weg te laten lopen. Laat in het koude kopje glijden.

Laat met de beweging van het water mee het ei in het centrum van het water glijden. Pocheer voor 4 minuten.

Haal met een schone schuimspaan uit het water en dep het overtollige vocht af, direct serveren.


Asperge met een krokant kontje

Ingrediënten:

1 limoen rasp
2 gram chilipoeder

2 gram venkelzaad, geroosterd en geplet
8 gram sumak
200 gram panko
200 gram bloem
200 ml. eiwit
½ asperge per persoon

Bereiding:

Meng de limoenrasp met het chilipoeder, venkelzaad, sumak en panko.
Dep de asperges droog en rol de onderste helft door de bloem.
Haal vervolgens hetzelfde deel door het eiwit en het paneermeel.
Rijg de asperges aan een spies zodat het gepaneerde deel precies gelijk staat met het frituurvet, hierdoor zijn ze makkelijk op te hangen aan de frituurpan.
Bak ze in arachideolie van 180˚C tot ze mooi goudbruin zijn.


Yoghurt dressing

Ingrediënten:
150 gram yoghurt75 gram mayonaise ½ theelepel sumakrasp + sap van een halve limoen
scheutje olijfolie naar smaak Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Vermeng alle ingrediënten met elkaar.
Bewaar in een kommetje