
Bloemkoolzalf (als een van de laatste dingen maken)
Ingrediënten:
- Alle afsnijdsels van de bloemkool behalve de groene bladeren.
- Klontje boter
- Klein beetje mascarpone
- Klein beetje citroen rasp
Kook alle afsnijdsels kapot en maak daar een mooie gladde zalf van.
Bloemkool roosjes zoet zuur
Ingrediënten:
- Bloemkoolroosjes heel fijn.
- 100 gram water
- 100 gram suiker
- 100 gram azijn
Snijd mooi kleine roosjes van de bloemkool om zoet zuur te marineren. Maak van de suiker, water en azijn een marinade door alles in een pannetje te doen en vervolgens even op te koken.
Bloemkoolschaafsel
Een flinke roos bloemkool, schaaf deze met behulp van een mandoline in dunne plakken.
En bewaar bij voorkeur op ijswater.
Passievruchtgel
ingrediënten
- 200 gram passievruchtcoulis
- 50 gram water
- 10 gram poeder suiker
- 2 gram agar agar
- 1 blaadjes gelatine
Bereiding
Begin met weken van gelatine. Vermeng de ingrediënten in een pannetje alles behalve de gelatine. Verwarm de gel laat 1 minuutje zachtjes koken, laat iets wat afkoelen en voeg de geweekte gelatine toe. Laat hard worden in de koeling. Als de gel vermalen.
Passie vruchtdressing
Ingrediënten
- 25 gram passievruchtcoulis
- 10 gram hazelnootolie
- 30 gram extra vergie olijfolie.
- Verse passievrucht
- Evt klein beetje poedersuiker
Bereiding:
Vermeng alle ingrediënten met elkaar. Proef de dressing als hij te zuur is dan voeg je een beetje poedersuiker toe.
Hazelnootjes
Bruineer de hazelnootjes in de oven.
Passievrucht tuille
Ingrediënten:
62 gram poedersuiker
17 gram bloem
47gram passievruchtcoulis
25 gram boter, gesmolten
32 gram amandelpoeder
Smeer dun uit op bakmatjes en bak op 160°C voor 8 minuten.
Cocquille
20 coquilles
Snijd dunne plakjes van de coquille en leg deze in cirkel op het bord maak op smaak met peper en zout en een klein beetje dressing