Rode biet, mango en ansjovis

VOORGERECHT
10 PERSONEN

signature dish
(+ easy version)

1,5 kg Rode biet (ongeschild)
3 mango
150 gram (uitgelekt) ansjovis
Kroepoek (1 zak)
Grote zak rucola (150 gram)
(vega) truffel mayonaise


Kook de rode biet in een snelkookpan in 50 minuten gaar.
Schil de bieten en snijdt in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
(heb je geen zin in het koken, koop dan biologisch geraspte bietjes voor in de stampot bij de AH )
Laat de bietjes afkoelen


Schil de mango en snij de mango in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
(heb je geen zin in het schillen van de mango, koop dan fairtrade mango schijven in blik)


Snij de ansjovis ragfijn. Je kunt met de hoeveelheid variƫren afhankelijk wat voor liefhebber van ansjovis je bent. Het is bijna nooit echt te veel.

Maak een crumble van de kroepoek door deze met de hand te vermalen.


Meng de rode biet met de mango en de ansjovis in een kom. Leg een handje rucola op een bord. Vul een serveerring met de biet, mango ansjovis op de rucola. Breng de inhoud van een half potje truffel mayonaise in een spuitzak en zet 6 – 8 toefjes op het bord.
Strooi of de kroepoek over de rode biet

Serveer uit.

Officieuze versie (die van Jacob), vervang kroepoek door peaconnoten.