Conference peer met frisse frambozenmousse

[box]

NAGERECHT / 4 PERSONEN

Conference peer met frisse frambozenmousse


26 Januari 2012

[/box]


[box]Gepocheerde peer


Ingredienten:

2 stuks Conference peren

4 dl witte wijn

140 gr suiker

1 vanillestokje + 1 kaneelstokje + 1 steranijs

Bereiding:

Breng voor het pocheren van de peer alle ingrediënten ( behalve de peer dus) aan de kook.
Schil de peer met een dunschiller, halveer ze en snijd het klokhuis er voorzichtig uit.
Pocheer de plakken peer beetgaar in het warme pocheervocht. ( 15/25 minuten)
Laat de peer goed uitlekken en snijd in dunne plakjes en leg deze strak in een diep bord.
Bestrooi de peer met een beetje rietsuiker en carameliseer deze licht met een brander.
[/box]

[box]
Frisse frambozenmousse


Ingredienten:

300 gram frambozen

125 gram mascarpone

150 gram crème fraîche

2 ½ blaadje gelatine

75 gram poedersuiker

5 cc Crème de Cassis

Bereiding:

Pureer de frambozen en de poedersuiker in de keukenmachine.
Week de gelatine 10 minuten voor in koud water.
Maak ½ dl frambozenpulp warm in een pannetje.
Voeg hieraan de uitgeknepen geweekte gelatine toe.
Roer de warme frambozenpulp met de overgebleven gemalen frambozenpulp en laat afkoelen, maar moet nog wel vloeibaar zijn.
Spatel de mascarpone, crème de cassis en de crème fraîche erdoor en meng alles tot een egale mousse.
Stort de mousse in een open bak en zet deze koel weg om te laten opstijven.
[/box]

[box]Deegkrul


Ingredienten:

4 plakken Brick of filodeeg (diepvries)

Bereiding:

Snij uit de plakken brick deeg een grote ruit.
Strijk deze licht in met wat water.
Bestrooi het deeg licht met poedersuiker en steek met de ronde steker in het midden een gat.
Bak het deeg op bakpapier in de oven af op 180°C lichtbruin.
[/box]

[box]Serveren


Enkele mooie mint blaadjes
8 mooie verse frambozen

Leg de mouse op het midden van het bord. Plaats de peer er naast. Leg de brick met de opening over de mouse.
Framboos en mint blaadje. Beetje poedersuiker erover strooien en serveren.
[/box]