[box]
VOORGERECHT / 4 PERSONEN
Canner kreeftje met asperges en citroen- basilicumboter
23 mei
[/box]
Kreeftjes
4 canners (kleine kreeftjes)
Zout
1 ui
2 laurier
Kook de kreeftjes 3 minuten in water met zout , laurier en ui.
Laat ze afkoelen en halveer ze en maak een inkeping in de pootjes zodat je ze makkelijk kunt openen.
Verwarm wat boter in de pan en bak de kreeftjes ligt aan.
Citroen- basilicumboter
100 gram boter op kamertemperatuur
Stuk of 6 blaadjes basilicum
1 eetlepel citroensap
Zout en peper
Draai de boter met de citroensap en de basilicum fijn in de keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.
Maak hiervan een rolletje en laat op stijven in de koelkast.
Asperges
8 Asperges AA
Zout
Suiker
Lepel roomboter
Schil de asperges goed en verwijder 1 cm aan de onderkant.
Trek van de schillen een bouillon en laat deze afkoelen.
Leg de asperges in de afgekoelde bouillon en voeg de boter suiker en zout toe en kook ze 4 minuten.
Laat ze enkele minuten afkoelen in het kookvocht dan zijn ze klaar voor gebruik.