Banaan cakejes met mascarpone en mangosaus

[box]

NAGERECHT / 4 PERSONEN

Banaan cakejes met mascarpone en mangosaus


24 Augustus 2012

[/box]


[box]12 cakjes



Ingredienten:

250 gram boter

180 gram suiker

4 eieren

Merg uit 1 vanillestokje

4 rijpe bananen

2 theelepels bakpoeder

350 gram bloem

2 theelepels baksoda

1 ½ dl hete melk

Bosbessen en mint om te garneren.




Bereiding:

Oven voorverwarmen op 170 graden.
Vet 12 vormpjes in met boter.
De bananen op een grillpan aan beide kanten roosteren en vervolgens af laten koelen en leeghalen.
Suiker en boter kloppen totdat het cremig is.
Daar de eieren 1 voor 1 doorheen kloppen, dan de vanille toevoegen en vervolgens de banaan.
Baksoda in de melk oplossen en door het mengsel roeren.
Dan de bloem met de bakpoeder mixen en door het mengsel spatelen.
De vormpjes voor ¾ vullen en in ongeveer 20 minuten afbakken, altijd eerst met een vork controleren of de cake gaar is.

[/box]

[box]Mascarpone



Ingredienten:

200 gram mascarpone

1 eetlepel poedersuiker

Scheut Malibu



Bereiding:

Mascarpone met de suiker en Malibu op smaak brengen en koud zetten.
[/box]

[box]Mangosaus



Ingredienten:

1 rijpe mango

1 dl water

2 eetlepels rietsuiker




Bereiding:

Mango schillen en het vruchtvlees eraf halen.
Vruchtvlees, suiker en water aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes koken.
Dan af laten koelen en pureren.

[/box]

[box]Serveren


Mangosaus, cakeje, mascarpone net besjes, schijfje banaan en takje munt. Vervolgens enkele bosbessen en serveren.

Eet smakelijk!
[/box]


[box] Wederom een schitterend gerecht van:



[/box]