Baby octopus, coquile en garnaal, mayonaise van inktvisinkt en geroosterde paprika

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Baby octopus, coquile en garnaal, mayonaise van inktvisinkt en geroosterde paprika


27 September 2012

[/box]


[box]Coquille



Ingredienten:

8 coquille klein



Bereiding:

Vlak voor het serveren kruiden met wat peper en aan beide zijden 1 minuut bakken.
[/box]

[box]Garnaal



Ingredienten:

8 grote garnalen



Bereiding:

Garnalen in snijden, kruiden met zout en peper.
Door de losgeslagen eiwit halen en paneren met panko.
Dan goudbruin frituren

[/box]

[box]Baby octopus



Ingredienten:

8 baby octopus



Bereiding:

Eerst 30/40 minuten koken in water, zout en een blaadje laurier.
Dan de kop eraf snijden en droog deppen.
De inktvisjes kort bakken in goed hete olijfolie.
Pan van het vuur dan de knoflook erdoor mengen en kruiden met zwarte peper.

[/box]

[box]Mayonaise van inktvisinkt



Ingredienten:

4 eetlepels Japanse mayonaise

2 a 3 zakjes inktvisinkt

Zwarte peper




Bereiding:

Meng mayonaise en inkt en breng op smaak met peper.
[/box]

[box]Geroosterde paprika



Ingredienten:

1 paprika rood

Olijfolie

Zeezout en peper

Scheutje sherry

Kippenbouillon




Bereiding:

Snijd doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten, haal door de olijfolie en kruid met zout en peper.
Rooster in de oven ongeveer 10 minuten op 200 graden.
Dan met de sherry en kippenbouillon gaar koken tot het vocht bijna verdampt is, pureren en op smaak brengen.

Garneren met landcress die je even door de olijfolie haalt.

[/box]


[box] Wederom een schitterend recept van:



[/box]