Asperges met gerookte paling en ei

[box]

VOORGERECHT / 4 PERSONEN

Asperges met gerookte paling en ei
 

23 mei

[/box]
4 personen

Paling

250 gram paling, in balkjes gesneden

Kook 3 eieren in 7 minuten hard en snij een brunoise van de eieren.

Asperge crème

6 asperges
Scheutje room
Scheutje kookvocht
Zout en peper

Mix de asperges, kookvocht en room tot en crème en breng op smaak.
Passeer door een zeef en zet weg in een spuitfles.

Aspergesalade

8 asperges
2 eetlepels fijngesneden bieslook

Kook de asperges met suiker en zout 3 minuten en laat ze 4 minuten nagaren.
Koel de asperges meteen in ijskoud water.
Dep ze droog en snij in fijne brunoise en meng met de bieslook kruid met zout en peper.

Asperge slierten & Vinaigrette

40 gram Arbequina olijfolie
5 gram hazelnootolie
20 gram witte wijn azijn
Zout en peper
6 asperges

Maak een vinaigrette van de oliesoorten en de azijn en breng op smaak.
Schil de asperges en snijd dan met een dunschiller flinterdunne slierten.
Marineer ze kort voor het serveren 5 minuten in de vinaigrette.

Garneer met Landcress