Arlette met appel, bosbessencompote en vanille-room

[box]

NAGERECHT / 4 PERSONEN

Arlette met appel, bosbessencompote en vanille-room
 

25 april

[/box]
4 personen

Bladerdeeg

200 gram bladerdeeg ( Koopmans roomboter)
100 gram poedersuiker

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en bestrooi ieder plakje ruim met poedersuiker.
Rol weer uit naar een dunne plak en bestrooi steeds met de poedersuiker.
Zet het deeg in de koelkast om op te stijven, haal eruit en snijd 3 rechthoeken per persoon.
Bak deze af tussen 2 bakmatjes en bakplaten in een oven van 200 graden in 10 tot 15 minuten.

Jonathan appels

3 Jonathan appels
250 gram bruine suiker
125 gram boter
2 ½ dl appelsap

Smelt de boter samen met de suiker en karameliseer blus af met de appelsap en laat koken tot de karamel is opgelost.
Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd dan in stukken van 1 cm.
Pocheer de appel in de siroop ongeveer 15 minuten.
Haal uit de siroop en laat op bakpapier afkoelen.

Bosbessencompote

1 doosje bosbessen ( 125/150 gram)
Scheut Crème de cassis
1 volle eetlepel suiker

Bessen wassen en met de suiker en crème de cassis tot compote koken.

Vanille-room

2 ½ dl crème fraiche
1 eetlepel vanille suiker
1 eetlepel suiker
Merg van een half vanillestokje

Alles opslaan tot dikke room.