
Jamijn ice thea
1 dl verse jus
1, dl water
2,5 dl muscatel
125 gram suiker
1 zakje thee/schepje thee
1 vanillestokje
Bereiding
Breng de Moscatel en verse jus d’orange met 1 dl water de thee en 125 gram suiker en het merg van een vanill stokje aan de kook en laat dit een half uurtje trekken met de thee. Daarna even zeven en koud weg zetten.
Mascarpone crème
1 limoen
250 gram mascarpone
2 eidooiers en 2 eiwitten
Meng 35 gram suiker met de 2 dooiers
Meng 30 gram suiker met de 2 eiwitten
½ Merg van een half stokje vanille
Bereiding
Meng de suiker met de eidooier. Rasp alleen het groen van de limoen erbij doe ook het merg van de vanille erin. Voeg de mascarpone toe en klop tot een mooi dikke crème. Als je de glaasjes op gaat maken. Dan klop je de eiwitten op met 30 gram suiker en spatel dit op het laatste moment door de mascarponecrème.
Yoghurtsorbet
500 gram boeren yoghurt
500 gram suiker water (250 suiker/250 water) 1:1
Bereiding :
Maak het suikerwater en voeg daar aan de yoghurt toe.
Draai op in de ijsmachine
aardbeien espuma
2 dl aardbeien coulis
1 theelepel poedersuiker
1 dl room
Bereiding:
Alles met elkaar vermengen en in een slagroom sifon doen.
Tuille
50 gram gesmolten boter
50 gram bloem
50 gram suiker
50 gram eiwit
Bereiding
Alle ingrediënten met elkaar vermengen, de tulles op een bak matje in de oven
180 graden gaar bakken