Trifle van Roodfruit en jasmijn ice tea en een aardbeien espuma

Jamijn ice thea

1 dl verse jus

1, dl water 

2,5 dl muscatel

125 gram suiker

1 zakje thee/schepje thee

1 vanillestokje

Bereiding

Breng de Moscatel en verse jus d’orange met 1 dl water de thee en 125 gram suiker en het merg van een vanill stokje aan de kook en laat dit een half uurtje trekken met de thee. Daarna even zeven en koud weg zetten.

Mascarpone crème

1  limoen

250 gram mascarpone

2 eidooiers en 2 eiwitten

Meng 35 gram suiker met de 2 dooiers

Meng 30 gram suiker met de 2 eiwitten

½ Merg van een half stokje vanille

Bereiding

Meng de suiker met de eidooier.  Rasp alleen het groen van de limoen erbij doe ook het merg van de vanille erin. Voeg de mascarpone toe en klop tot een mooi dikke crème. Als je de glaasjes op gaat maken. Dan klop je de eiwitten op met 30 gram suiker en spatel dit op het laatste moment door de mascarponecrème.

Yoghurtsorbet

500 gram boeren yoghurt

500 gram suiker water (250 suiker/250 water) 1:1

Bereiding :

Maak het suikerwater en voeg daar aan de yoghurt toe.

Draai op in de ijsmachine

aardbeien espuma

2 dl aardbeien coulis
1 theelepel poedersuiker

1 dl room

Bereiding:

Alles met elkaar vermengen en in een slagroom sifon doen.

Tuille

50 gram gesmolten boter

50 gram bloem

50 gram suiker

50 gram eiwit

Bereiding

Alle ingrediënten met elkaar vermengen, de tulles op een bak matje in de oven

180 graden gaar bakken